Saturday, February 17, 2007

ทัศนะศึกษา แบบพุทธศิลป์ (แบบฉบับมือใหม่) ตอน ๑ (ขออีกที)

เนื่องจากครั้งที่ผมโพสไปเมื่อคราวก่อนนั้น น่าจะอยู่ในช่วงสุกดิบของการปรับเปลี่ยนของ blogspot จึงทำให้เกิดความผิดพลาด

บล็อกตอนที่แล้วของผมจึงอันตรธานหมายไปอย่างไร้สาเหตุ คราวนี้จึงขอมาโพสใหม่ครับ
สำหรับตอนสอง ขอติดไว้ก่อน ยังไร้พลังครับ ฮ่าๆ (ข้ออ้างเดิมๆ)
........................
ท่าทางศกนี้ผมจะถูกโฉลกกับจังหวัดพระนครศรีอยุธยาเป็นพิเศษ พ้นมาเพียงเดือนเศษของปีหมูไฟ ผมไปเยือนกรุงเก่ามาแล้วสองหน

เป็นสองครั้งสองคราที่ได้อรรถรสแตกต่างกันจริงๆ

ครั้งแรกผมและผองเพื่อน ไปทำบุญไหว้พระเก้าวัด (นับจริงๆคือแปดวัดครึ่ง เพราะไหว้บนรถซะหนึ่งวัด)

อรรถรสที่ได้คือ การได้เวียนทำบุญ (แบบทำเวลา) ได้บุญ ได้เที่ยว บรรยากาศสนุกสนานเพราะไปกับเพื่อน ...สบายใจ ได้บุญ

ครั้งที่สอง นี่สาระล้วนๆครับ ผมมีโอกาสไปอยุธยาแบบ “ทัศนะศึกษา” แท้ๆ ยิ่งกว่าช่วงวัยเรียนช่วงใดในชีวิตผม

ครั้งนี้ผมมีโอกาสติดตามน้องๆคณะอักษรศาสตร์ ศิลปากร ไปทัศนะศึกษาที่จังหวัดพระนครศรีอยุธยา เป็นความคุ้มที่ยิ่งกว่าคุ้ม (นอกจากพักฟรี และนั่งรถฟรี...ด้วยความอนุเคราะห์จากโครงการวิจัยกฎหมายตราสามดวงเช่นเดิม) โดยเฉพาะอย่างยิ่งการได้มีโอกาสรับความรู้จากไกด์กิติมาศักดิ์ ว่าที่ด๊อกเตอร์ จากโปรตุเกส ผู้ที่เปี่ยมไปด้วยความรู้ ความสามารถในการบรรยายถ่ายทอด ให้เรื่องราวที่หลายคนส่ายหน้ายามอยู่ในห้องเรียนอย่างวิชาประวัติศาสตร์ เท่านั้นยังไม่พอ ดันเป็น “ประวัติศาสตร์” สนธิกับ “พุทธศิลป์”

ถ้าจำต้องเรียนวิชาพรรค์นี้ ผมคงง่วงตั้งแต่เห็นชื่อวิชาแล้วครับ พร้อมกับเตรียมหมอนมุ้ง เข้าไปในห้องบรรยายด้วยแน่นอน

แต่อาจารย์ท่านนี้สามารถบรรยายให้เรื่องราวทางประวัติศาสตร์อยุธยาผสมพุทธศิลป์ เป็นเรื่องราวที่น่าสนุก น่าติดตาม และน่าตื่นเต้น ไม่แพ้การดูซีรี่ย์อเมริกาอย่าง CSI อย่างไรอย่างนั้น

บล็อกตอนนี้ของผม วัตถุประสงค์แรกคือ พยายามเก็บเอาความรู้และความทรงจำในการไปทัศนะศึกษาครั้งนี้ไว้ ด้วยเกรงว่ามันจะเลือนหายไปตามกาลเวลา และผมคงรู้สึกเสียดายอย่างมาก หากมันต้องเป็นเช่นนั้น ดังนั้นตอนนี้จึงไม่จำกัดความยาวครับ และถ้าเป็นไปได้ ผมจะพยายามเขียนอย่างละเอียดที่สุดเท่าที่ความทรงจำ และการบันทึกในสมุดโน้ตเล็กๆตลอดสองวันเต็มๆ จะช่วยได้

ประกอบกับการเอารูปมาลงให้เยอะที่สุด งวดนี้ผมถ่ายรูปไปเยอะเลย แต่เป็นการถ่ายแบบมีวัตถุประสงค์ หรือมีจุดมุ่งหมาย หากเป็นก่อนหน้านี้ผมคงแปลกใจตัวเองไม่น้อย เพราะรูปบางรูปนี่ผมจะถ่ายมาทำอาวุธด้ามยาวใช้แทงทำไม ดูไม่เห็นจะรู้เรื่อง

แต่ ณ วันนี้ จุดเล็กๆ บางจุด ร่องรอยบางรอย แม้แต่เศษปูนเศษอิฐ บางรูป มันสื่ออะไรให้เห็นได้เยอะเชียวครับ

ภาพรวมของการไปทัศนะศึกษาครั้งนี้ พวกเราเดินย้อนรอยตามคำให้การของ “ขุนหลวงวัดประดู่ทรงธรรม” ครับ ในการเรียนรู้ประวัติศาสตร์สมัยอยุธยา นอกจากการอ่านหนังสือประวัติศาสตร์ที่มีอยู่มากมายดาษดื่น ทำนอง พงศาวดาร หลายเวอร์ชั่น หลายสำนัก หลายผู้แต่ง หรือเอกสารของชาวต่างชาติที่มีโอกาสเข้ามาใช้ชีวิตอยู่ในกรุงเก่าของเราร่วมสมัยนั้น ซึ่งฝรั่งตาน้ำข้าวพวกนี้ช่างจด ช่างจำ และช่างบันทึก (แต่ถูกผิด เชื่อถือได้ไม่ได้ ว่ากันอีกเรื่อง) แล้ว ยังมีเอกสารบางประเภทที่เราเรียกหรือเราได้ยินกันทำนอง “คำให้การ” ต่างๆ ซึ่งเท่าที่ผมคุ้นชื่อ ก็มี “คำให้การชาวกรุงเก่า” “คำให้การขุนหลวงวัดประดู่ทรงธรรม” “คำให้การขุนหลวงหาวัด”

สำหรับเที่ยวนี้แล้ว เราตามรอยตามคำให้การ “ขุนหลวงวัดประดู่ทรงธรรม” หรือ “เจ้าฟ้าอุทุมพร” กันครับ

คำให้การฉบับดังกล่าว (ออกตัวดังเอี๊ยดดดด ว่าผมยังไม่ได้อ่านเอกสารฉบับนี้เลย) ส่วนใหญ่จะเป็นการอธิบายถึง “ภูมิสถาน” หรือ “ตำแหน่งแห่งที่” สถานที่สำคัญๆ ทั้งหลาย ในสมัยอยุธยา ซึ่งน่าจะรวมไปถึง วิถีชีวิตและความเป็นอยู่ของชุมชนชาวอโยธยาในสมัยนั้นด้วย

สำหรับผมแล้ว แน่นอนครับ ผมยังถือว่าเป็นมือใหม่ในทางประวัติศาสตร์อย่างยิ่ง!! ดังนั้นข้อมูลทั้งหลายที่ผมนำมาเขียนลงบล็อกนั้น จึงเป็นความรู้ที่ผมพยายามเก็บ จากผู้รู้ทั้งหลายที่อยู่ในคณะ ดังนั้นจึงอาจจะมีการตกหล่น ถูกๆผิดๆ อยู่บ้าง เพราะผมเองก็เป็นพยานบอกเล่ามาอีกทอด ไม่มีเวลาและความสามารถพอที่จะไปค้นข้อมูลเพิ่มเติมด้วยน่ะครับ ดังนั้นอย่าถือเป็นข้อมูลเชิงวิชาการเลยนะครับ เอาแค่เล่าสู่กันฟัง สนุกๆ

เริ่มกันเลยดีกว่าครับ

หลังจากที่รถบัสขนาดย่อม ล้อหมุนออกจากหน้ากรมศิลปากร สนามหลวง คณะของเราก็มุ่งหน้าไปรับเหล่าอนาคตของชาติในทางภาษาศาสตร์และประวัติศาสตร์ ที่มหาวิทยาศิลปากร ทับแก้ว จังหวัดนครปฐม ก่อนจะมุ่งหน้าสู่จังหวัดพระนครศรีอยุธยา

สถานที่แรกที่เรามุ่งมาขุดความรู้กัน ณ กรุงเก่า คือ “วัดมเหยงคณ์” ครับ ลำพังที่แรก ก็จดกันกระดาษปลิวนับหน้าไม่ถ้วนแล้ว

ใครจะทราบครับ ว่าในสมัยนั้น ชื่อเก่าของจังหวัดพระนครศรีอยุธยาของเรานั้น ในหลักฐานทางประวัติศาสตร์ จะปรากฏเป็นชื่อ “อโยธยาศรีรามเทพนคร” ...แปลกตรงไหน อยุธยา กับ อโยธา ก็น่าจะเหมือนๆกันแหล่ะ (คือแปลว่า เมืองที่ไม่มีทางเอาชนะได้ หรือไม่มีวันแตก ทำนองนั้น ) มันมาแปลกตรงการออกเสียงที่ผมได้ยินจากปากของไกด์กิติมาศักดิ์ของผมน่ะสิครับ

ได้ยินถึงสามคำรบ จึงต้องเชื่อว่ามันออกเสียงว่า “อะ – โยด – ทะ – ยา” ครับ (ถ้าท่านอำก็ถือว่าผมหลงเชื่อมาเต็มๆแล้วกันครับ)

การตั้งชื่อดังกล่าวสันนิษฐานว่าน่าจะสัมพันธ์กับอินเดียในทางใดทางหนึ่ง (แต่ทางใดไม่รู้)

ชื่อวัดก็น่าสนใจครับ มเหยงคณ์ มาจาก “มหิยังคณะ” (ไม่รู้ว่าสะกดถูกหรือเปล่านะครับ ถอดจากเสียงมา) ซึ่งน่าจะผูกกับทางลังกาไม่ทางใดก็ทางหนึ่ง ทั้งนี้เนื่องจากบริเวณพระเจดีย์องค์ใหญ่นั้น ฐานจะล้อมรอบด้วยรูปปั้น “ช้าง” ซึ่งถือเป็นสัตว์มงคลตามความเชื่อชาวลังกา

ก้าวแรกก่อนที่จะย่างเข้าสู่บริเวณกำแพงแก้วของวัดนั้น ประตูวัดก็มีความรู้ให้เราขุดอีกแล้ว ประตูวัดแบบนี้เค้าเรียกกันว่าเป็นทรง “คฤห” ออกเสียงว่า “ครึ” ครับ ซึ่งมีความหมายว่า “ลด” ตามลักษณะประตูที่ลดหลั่นเป็นชั้นๆ คล้ายกับศิลปะสมัยพระนารายณ์ หลายท่านอาจจะมองไม่เห็นภาพว่า แล้วส่วนยอดของประตูหน้าตาเป็นอย่างไร


โชคดีที่ทางหลังวัดยังมีประตูที่คล้ายกันอีกที่ และยังสมบูรณ์อยู่ จึงทำให้เราเทียบเคียงลักษณะของส่วนยอดประตูได้ว่า คงจะมีลักษณะคล้ายกันครับ


ขนาดของประตู ก็มีนัยนะครับ เพราะจะต้องสร้างให้มีขนาดช้างหนึ่งเชือกผ่าน ถ้าเทียบกับสมัยนี้ก็คงต้องสร้างพอที่รถจะเข้าออกได้นั่นเองครับ

เมื่อเราลอดประตูไปแล้ว สิ่งที่เราต้องเรียนรู้ประการต่อไปก็คือ “ฉนวนทางเดิน” และ “การเรียงอิฐ” ครับ

วัดนี้เป็นวัดใหญ่ เป็นวัดสำคัญ ขนาดเป็นอารามหลวง ซึ่งจะมีการเสด็จพระราชดำเนินของพระมหากษัตริย์มาประกอบพิธีทางพุทธศาสนาอยู่เป็นนิจ ดังนั้นเส้นทางเสด็จพระราชดำเนิน จึงมีร่องรอยของธรรมเนียมการถวายความปลอดภัยแด่องค์พระมหากษัตริย์ครับ


ที่เห็นคือ “พระฉนวน” ซึ่งก็คือ “ทางเดินนั่นเองครับ เป็นทางเดินพิเศษสร้างขึ้นสำหรับพระมหากษัตริย์และพระบรมวงศ์ ฉนวนจะมีแนวกำแพงก่อกำแพงเป็นแนวทางเดิน ขนาดสูงท่วมหัว แต่แนวกำแพงดังกล่าว จะต้องเปิดช่องไว้ตอนหัวและท้าย ทั้งนี้สำหรับให้บรรดาขุนทหารองครักษ์ทั้งหลาย แยกดำเนินซ้ายขวา นอกแนวกำแพง ถวายอารักขา ก่อนที่จะเดินเข้ามาบรรจบเป็นรูปขบวนอีกครั้ง ในตอนท้ายแนวกำแพงครับ


การเสด็จพระราชดำเนิน นั้นลำดับการเสด็จก็น่าสนใจ บ้านเราเน้นระบบอาวุโสครับ การจัดวางตำแหน่งของคณะ จะเรียงลำดับก่อนหลังตามสิ่งที่เรียกว่า “โปเจียม”

คำว่า “โปเจียม” นั้น ยังไม่อาจสันนิษฐานได้ว่ามาจากรากศัพท์ หรือมีความเป็นมาทาง “นิรุกติประวัติ” อย่างไร อาจจะมาจากคำเขมรก็เป็นได้ แต่ใช้ในความหมายว่า “ลำดับ” ไม่ว่าจะเป็นการเดินทัพ การจัดเครื่องยศ หรือการเข้าเฝ้า ก็ต้องเป็นไปตาม “โปเจียม” ครับ

การก่อเรียงอิฐเป็นทางเดินสมัยอยุธยาก็น่าสนใจครับ การเรียงอิฐหรือปูอิฐ ไม่เหมือนสมัยปัจจุบันครับ การเรียงอิฐสมัยนั้น เป็นการเอาสันอิฐตั้งขึ้น ทั้งนี้เพื่อให้อิฐรับน้ำหนักได้มากขึ้น มีความทนทานมากกว่า การเรียงอิฐแบบเอาด้านกว้าง หรือด้านป้าน รองรับน้ำหนัก แบบที่ปูแผ่นซีแพคโมเนีย อย่างสมัยปัจจุบัน ที่เรียงแล้วแตก แตกแล้วของบประมาณมาเรียงใหม่ ทุกๆสิ้นปีนั่นแหล่ะครับ


การเรียงก็จะเรียงเป็นแนวเฉียงหรือเรียกว่า “ก้างปลา” มีบ้างเหมือนกัน ที่เรียกตรงๆสลับกัน แบบ “ลายสาน” ที่ผมพบที่วัดมงคลบพิตร

การเรียงอิฐแบบนี้ เชื่อว่าได้รับอิทธิพลหรือแนวคิดมาจากทาง “เปอร์เซีย” ครับ

เมื่อพ้นแนวฉนวนแล้ว เบื้องหน้าเราจะพบกับ พระอุโบสถขนาดใหญ่ หลังหนึ่ง ถึงตรงนี้ไกด์กิติมาศักดิ์ของเรายิงคำถาม แบบที่คนนับถือพุทธตามบัตรประชาชนอย่างผม ต้องคิดคิ้วขมวด

ท่านถามว่า “โบสถ์” หรือ “อุโบสถ” กับ “พระวิหาร” ต่างกันอย่างไร

พอจะมีเค้าความจำอยู่บ้าง เลยตอบไปอย่างแผ่วเบาว่า โบสถ์ต้องมีขอบขัณฑ์พัทธสีมากั้นล้อมรอบ

ก็พอถูกล่ะครับ แต่ดูไม่ค่อยมีความรู้อะไร เลยต้องฟังไกด์ท่านอธิบายต่อ

เหตุที่ต้องมีแนวเขตพัทธเสมา หรือพัทธสีมาล้อมรอบก็เพราะ เป็นเครื่องบ่งบอกว่า บริเวณนี้นั้น เป็นบริเวณที่สงฆ์ใช้ประกอบพิธีกรรมทางศาสนา ซึ่งต้องกำหนดขอบเขตที่ชัดเจนและแน่นอน

ใครจะเชื่อว่า (ผมคนหนึ่งล่ะ) จริงๆแล้ว ใบพัทธสีมาน่ะ ไมได้มีความสำคัญหรอก ที่สำคัญคือสิ่งที่อยู่ใต้ใบพัทธสีมานั่นต่างหาก เหตุด้วยข้างล่างจะเป็นที่บรรจุสิ่งที่เราเรียกว่า “ลูกนิมิต” ส่วนใบพัทธสีมานั้น เป็นเพียงเครื่องบ่งบอกว่า “ข้างล่างน่ะมีลูกนิมิตนะ”

หลักเขตที่เราเรียกว่าพัทธสีมานั้น อย่างน้อยต้องมี 4 ทิศ ครับ แต่สำหรับอุโบสถที่มีบริเวณกว้างมาก อาจจะเพิ่มทิศย่อยอีก 4 ทิศ เป็น 8 ทิศ ก็ได้ครับ

ในชั้นต้นนั้น โบสถ์ หรือ อุโบสถ ไม่ใช่สถานที่สลักสำคัญมากนัก เหตุเพราะ เป็นสถานที่ที่สงฆ์ใช้ประกอบพิธีทางสังฆกรรมเท่านั้น โบสถ์จะตั้งอยู่ ณ ตำแหน่งใด ของวัดก็ได้ จะมีขนาดเท่าไหร่ก็ได้ ขอเพียงมีขนาดแค่พระภิกษุ 5 รูปนั่งขัดสมาธิแล้วก้มเอาศอกต่อกันได้ ก็พอ ในช่วงต่อมา โบสถ์จึงถูกยกให้มีความสำคัญขึ้น (ลองนึกภาพวัดตามต่างจังหวัด ที่มักปรากฏในฉากละครน้ำเน่าดู ที่พระเอกมักเข้าไปไหว้พระขอพร ตอนอกหัก หรือมีเรื่องราวเลวร้ายกระทบต่อชีวิต นั่นแหล่ะครับ )

บริเวณฐานพัทธสีมาที่ใบหายไปตามกฎไตรลักษณ์แล้วนั้น มีเศษกระเบื้องอยู่มากมาย ทันใดนั้น ไกด์ของผมก็หยิบเอาวัตถุเล็กๆ ขึ้นมาชิ้นหนึ่ง พร้อมกับตั้งคำถามต่อมาว่า “มันคืออะไร”


โธ่พ่อคุณ ลำพังมันมาเต็มๆ ผมยังไม่รู้จัก แล้วนี่มันเหลือแค่เศษ

สุดท้ายทนไม่ไหว ท่านก็ต้องเฉลยล่ะครับ

มันคือ “ขอของกระเบื้อง” ครับ กระเบื้องวัดนี่แหล่ะ เราเรียกกระเบื้องประเภทนี้ว่า “กระเบื้องขอ” ซึ่งการปูกระเบื้องนั้น คนโบราณจะเอาส่วนที่เรียกว่า “ขอ” ไว้เกี่ยวกับแนวจาก ปูกระเบื้องซ้อนๆกันครับ ดูจากขนาดของขอแล้ว ก็สันนิษฐานได้ว่า ตัวกระเบื้องคงมีขนาด และรูปร่างประมาณ ใบจอบขุดดินนั่นล่ะ

ถัดจากเขตพัทธสีมาเข้าไป เราจะพบ มุขหน้าที่ยื่นออกมา เรียกว่า “มุขประเจิด” ที่ทำยื่นออกมาก็เพื่อเป็นที่ที่พระมหากษัตริย์จะทรงโปรยทานให้แก่บรรดาพสกนิกรที่มาเข้าเฝ้า


เดินเลยขึ้นไปนิดนึงก็จะพบตัวโบสถ์แล้วครับ ถึงตรงนี้ ไกด์ท่านก็ชี้ให้เราเห็นลักษณะศิลปะของอยุธยาในการสร้างโบสถ์ ก็คือ ช่างสมัยนั้นจะสร้างโบสถ์ให้มีลักษณะ “ตกท้องช้าง” “ตกท้องม้า” หรือ “ท้องสำเภา” นั่นคือ มีลักษณะแอ่น เหมือนท้องช้าง ท้องมา หรือเรือสำเภานั่นเอง ไม่ได้เกิดจากอาการทรุดตัวอย่างที่สมองน้อยๆของผมคิดแต่อย่างใด โดยมีความเชื่อที่ว่า “เรือ” จะเป็นพาหนะ ที่พาเราเหล่าหมู่มวลมนุษย์ข้ามพ้นวัฏสงสารนั่นเอง


ฐานของพัทธสีมา ก็มีสิ่งที่น่าสนใจครับ ฐานดังกล่าว เราเรียกว่า “ฐานสิงห์” ถ้าสังเกตดูดีๆ ก็จะพบว่า มันเหมือน “ขาสิงห์” จริงๆ ฐานสิงห์ จะประกอบด้วยสามส่วนครับ ได้แก่ ฐาน หรือเท้าสิงห์ น่องสิงห์ และนมสิงห์ โดยเฉพาะ “นม” นี่ บ่งบอกอายุได้ด้วยนะครับ

ถ้านมสั้นอายุก็ประมาณต้นอยุธยา ถ้านมยาว หรือนมยาน ก็จะประมาณปลายอยุธยาถึงต้นรัตนโกสินทร์ครับ นมนี่ยานมาจดฐานเลยครับ สังเกตดูครับ สามเหลี่ยมแหลมๆ ที่ "ยาน" มาจนจดกับเส้นฐานนั่นแหล่ะครับ เรียกว่า "นมสิงห์" อันนี้ยานมาจนจดฐาน จึงน่าจะเป็นวัดที่สร้างหรือบูรณะสมัยอยุธยาตอนปลาย ทำนองนั้นครับ

การวัดขนาดของวิหารหรือโบสถ์ เราจะนับหน่วยเป็น “ห้อง” ครับ ช่องระหว่างเสา 1 ช่อง เราเรียกว่า 1 ห้อง ครับ สำหรับวัดมเหยงคณ์แห่งนี้ นับได้ 9 ห้อง ถือว่าใหญ่พอตัวครับ


ถัดจากนั้น ไกด์ท่านก็มาอธิบายต่อในส่วนของ “เจดีย์”

ส่วนประกอบของเจดีย์นั้น มี 3 ส่วน ได้แก่ ชั้นฐาน เรือนธาตุ และส่วนยอด


โดยส่วนที่เหนือเรือนธาตุขึ้นไปก่อนจะถึงส่วนยอดนั้น เราเรียกกันว่า “บัลลังก์” เหนือ “บัลลังก์” จะมีเสาที่เรียกว่า “แกนฉัตร” และเหนือ “แกนฉัตร” จะมีส่วนที่เรียกว่า “ปล้องไฉน” ซึ่งถ้าให้ผมวาดภาพเจดีย์จากความทรงจำของผม แน่นอนครับ ผมจะวาดรูประฆังคว่ำ ก่อนที่จะขีดคาดวงรีๆหลายๆวงซ้อนๆกันขึ้นไป แคบขี้นๆ ก่อนที่จะวาดส่วนยอดแบบสามเหลี่ยมแหลมเปี๊ยบ ไอ้วงๆซ้อนๆกันไป นั่นแหล่ะครับ เรียกว่า “ปล้องไฉน”

และปิดท้ายส่วนยอดด้วย ลูกกลมๆ ที่เรียกว่า “หยาดน้ำค้าง” (ไม่ใช่หยาดทิพย์แต่อย่างใด)

เลยผ่านอุโบสถแล้ว เราก็จะพบพระเจดีย์องค์ใหญ่องค์หนึ่ง ซึ่งยกพื้นสูง ทันทีที่เราก้าวขึ้นบันไดความสูงสี่ห้าขั้นก็จะพบกับ “ปล้องไฉน” ขนาดใหญ่ ที่ร่วงลงมาแอ้งแม้ง อยู่เบื้องหน้าเรา (จริงๆถ้าตาไม่บอด คงมองเห็นตั้งแต่ไกลแล้วล่ะครับ ก็ปล้องมันใหญ่ขนาด)
บริเวณฐานเจดีย์ เราพบสิ่งที่เรียกว่า “ซุ้มหน้านาง” ซึ่งรายล้อมด้วยพระพุทธรูป นั่งล้อมรอบฐานพระเจดีย์องค์ดังกล่าว ซึ่งส่วนใหญ่มีสภาพที่ไม่ค่อยสมบูรณ์แล้วครับ แต่สิ่งที่ไกด์ท่านชี้ให้เห็นก็คือ รอยสีที่ยังเห็นได้ชัดเจนว่า ต้องมีการทาสีแดงหรือที่เรียกว่า “สีชาด” อยู่ แม้ว่าจะซีดๆลงไปบ้างแล้วตามเวลา


เหตุที่ต้องทาสีชาดก็เพราะ สีชาดนี้จะขับให้สีทองขององค์พระ หรือองค์พระเจดีย์เหลืองอร่ามขึ้น พลันให้นึกถึงบรรดาร้านทองตามเยาวราช ว่าทำไมถึงต้องจัดตู้ใส่ทอง และเฟอร์นิเจอร์ในร้านเป็นสีแดงสด มิน่าล่ะ

เหตุที่สีชาดติดแน่นทนนานขนาดนี้ ก็เพราะช่างสมัยโบราณ ท่านทาสีชาดในขณะที่ปูนยังไม่แห้ง ทำให้สีนั้นแทรกเข้าไปในเนื้อปูน เป็นเหตุผลที่ทำให้สีติดแน่นทนนานแบบนี้นั่นเองครับ

ก่อนที่จะเราจะเวียนทักษิณาไปยังด้านหลังองค์พระเจดีย์ ไกด์ก็พาเราม้วนมาดูด้านป้านของปล้องไฉน พร้อมตั้งคำถาม (อีกแล้ว) ว่า ทำไมปล้องไฉน ถึง “มีรู” มันไม่ใช่โดนัทสักหน่อย


รอเวลาสักพัก เมื่อเห็นว่า ไม่มีใครตอบได้ ท่านก็เฉลยว่า สมัยโบราณการก่อสร้างเจดีย์ ไม่ใช่อยู่ดีๆ ก็ปั้นๆไปประกบกัน แต่ต้องสร้างโครงขึ้นมาก่อน นั่นก็คือ ตั้งไม้สูงชึ้นไปแล้วค่อยประกอบปูนปั้นต่างๆเป็นองค์พระเจดีย์ ในส่วนของปล้องไฉนก็เช่นกัน ก็เป็นการก่ออิฐถือปูน โปะๆๆๆ แกนที่เป็นไม้นั่นแหล่ะครับ ไม้จึงเป็นแกนกลาง หรือไส้กลางของเจดีย์ เวลาปล้องไฉนร่วงลงมา เลยปรากฏรูที่เป็นแกนกลางของไม้นั่นเองครับ (เหมือนไอติมแท่งเลยแฮะ)

พูดถึงปูนสมัยอยุธยา ก็มีลักษณะพิเศษ ที่ไม่ง่ายเหมือนผสมสำเร็จแบบโทรสั่งจากซีแพคได้ดังในปัจจุบัน แต่กรรมวิธีทำปูนของช่างอยุธยานั้น น่าทึ่งนัก

ช่างโบราณมีการนำเอาวัสดุบางอย่างที่เราคาดไม่ถึงมาเป็นส่วนผสมของปูน เช่น เปลือกหอยแครง โดยการนำเอาเปลือกหอยแครงมาเผาไฟให้ร้อน แล้วแช่น้ำทันที เปลือกหอยจะแตกสลาย แช่น้ำไปเรื่อยๆก็จะยุ่ย เมื่อนำมาผสมกับหนังควาย หญ้าแห้ง ฟางแห้ง ก็จะได้ปูนที่เหนียวแน่น ทนทาน

ลักษณะของปูนอยุธยาจึงมีความแข็งแกร่ง ต่างจากปูนทางแถบสุพรรณ ที่อ่อนตัวกว่า

ปูนจะใช้ได้ก็ต่อเมื่อ หายเค็มแล้ว แล้วจะรู้ได้อย่างไรว่ามันหายเค็ม เอาลิ้นเลีย?

ม่ายช่ายๆ

วิธีทดสอบว่าปูนหายเค็มหรือยัง คนโบราณเค้าใช้ ขมิ้น (ไม่รู้ว่าอ่อนหรือแก่นะ ฮ่าๆ) ขีดไปที่ปูน หากปูนยังเค็มอยู่ จะเกิดสีแดงตามรอยขีด (หรือนี่จะเป็นที่มาของคำเปรียบเปรยว่า “ขมิ้นกับปูน” ก็ไม่รู้แฮะ)

วิธีแก้ปูนเค็ม ภูมิปัญญาโบราณ เค้าใช้ ใบขี้เหล็กต้มน้ำ แล้วซัดใส่ปูน ซัดเข้าไป ซัดไปเรื่อยๆ ปูนมันจะหายเค็มเอง ... ว้าววว

ช่างโบราณจะมีกรรมวิธีการทำปูนเป็นเอกลักษณ์ของเอกบุรุษของใครของมัน แล้วมักจะโขลกปูน ทำปูนสด กันบริเวณ สถานที่ที่ก่อสร้างหรือบูรณะเลย ตามภูมิสถานทั่วไปของกรุงเก่าเราจึงอาจจะพบเห็นหลุมขนาดย่อมที่ช่างปูนใช้โขลกปูนอยู่ และพบเศษปูนเกรอะกรังอยู่บริเวณหลุมโขลกปูนด้วยครับ

คำถามมาอีกแล้วครับ รู้หรือไม่ ทำไมเวียนเทียนต้องเวียนขวามือ

การเวียนก็มีอยู่แค่สองทางเท่านั้นล่ะครับ ไม่เวียนขวาก็เวียนซ้าย การเวียนขวา เราเรียกว่า “ทักษิณาวัตร” เวียนซ้าย เราเรียกวา “อุตราวัตร”

แล้วการเวียนขวามันไปเกี่ยวอะไรกับ “ทักษิณ” ทั้งๆที่ทักษิณแปลว่าทิศใต้ ไม่เห็นจะเกี่ยวอะไรกับ “ขวา” สักหน่อย

เฉลยครับ

เวลาเราจะกำหนดทิศการเดินทางของเรา ทิศที่เราใช้เป็นหลักแล้วดูง่ายที่สุดก็เห็นจะเป็นทิศตะวันออกใช้มั๊ยครับ เมื่อเราหันหน้าไปทางทิศตะวันออกแล้ว หากเราเลี้ยวขวา ทิศที่เราจะเจอเป็นทิศแรกก็คือ “ทิศใต้” ไงครับ ฉะนั้นหากเราต้องการจะเดินไปทิศใต้ ก็ควรต้องตั้งต้นจากทิศตะวันออกก่อน แล้วค่อยเลี้ยวขวา ทำนองใช้ทิศตะวันออกเป็นจุดตั้งต้นน่ะครับ การเวียนขวาจึงเรียกว่า “ทักษิณาวัตร” ด้วยประการฉะนี้

แล้วตามธรรมเนียมเราจะเดินให้สิ่งที่เราเคารพ เป็นมงคลอยู่ทางขวาของเรา ส่วนการเวียนซ้าย มักเป็นการเวียนเอาสิ่งที่ไม่ค่อยเป็นมงคลอยู่ทางซ้าย เช่น การเวียนนำศพขึ้นเมรุครับ การเวียนขวาก็ทำนองเดียวกัน หันหน้าทางทิศตะวันออก แล้วเวียนทางซ้าย ก็จะเจอทิศเหนือครับ ที่เรียกว่า “อุดร” เราก็เลยเรียกการเวียนซ้ายว่า “อุตราวัตร” แล้วเราก็จะใส่แขนทุกข์ในงานศพ ทางแขนซ้ายด้วยนั่นเอง

เมื่อเราเดินเวียนครบรอบองค์พระเจดีย์แล้ว ก็มาถึงส่วนหลังวัดแล้วครับ ลงบันไดมาก็จะเจอรูปปั้นช้าง เรียงรายล้อมรอบฐานพระเจดีย์อยู่


ตอนแรกไม่คิดว่าเป็นช้างครับ ก็มันไม่มีงวง ไม่มีงานี่หว่า แต่ดูไปดูมา ช้างครับ ช้าง แต่งวงงาหักไปหมดแล้ว หากสังเกตให้ดี เรายังเห็นรอยสีชาติ เขียนลายอยู่ตามตัวช้างอยู่ครับ ท่าทางอดีตคงสวยงามน่าดูชมเลย


กำลังจะเดินกลับขึ้นรถเพื่อไปวัดประดู่ทรงธรรมต่อ ไกด์ตาไวก็หยิบเศษวัตถุขึ้นมา พร้อมกับคำถามว่า นี่คือารายยยย?

ตามฟอร์ม ไม่มีใครตอบได้ สุดท้ายก็ต้องเหนื่อยแรงเฉลยเอง ว่ามันคือ “ไห” พร้อมกับคำถามข้างเคียง ภาชนะทรงแบบใดจึงเรียกไห ท่านบอกว่า ไหนั้นปากต้องกว้างพอที่จะเอามือล้วงลงไปได้ ถ้าปากจู๋เล็กๆ แบบไว้ใส่น้ำปลา ใช้เหยาะๆ ไม่เรียกว่า “ไห” แต่เรียกว่า “จู๋” อันนี้จริงๆนะ คงเรียกตามลักษณะของปากมันที่ “จู๋ๆ”

ไหที่ดีต้องมีหู มีสี่หูได้ยิ่งดี ทำนอง คำเปรยที่ว่า “สาวไม่มีนม ขนมไม่มีไส้ ไหไม่มีหู” ทำนองนั้น พวกนี้ไม่ไหวๆ (จริงๆมีอีกยาวเลย แต่ผมจำคำไกด์แกมาได้แค่นี้จริงๆ)

คราวหน้ามาต่อวัดประดู่ทรงธรรมกันครับ

283 Comments:

Blogger Tick Skywalker said...

โอ้โห ได้ความรู้ใหม่เยอะเลยครับ

ขอบคุณมากครับ

มาเล่าต่อเร็ว ๆ นะครับ

รออ่านอยู่

10:35 PM

 
Blogger lio said...

สวัสดีค่ะ.. ไม่ได้เข้ามาอ่านนานมากๆแล้วค่ะ..
นับดีๆก็จะขวบปีแล้วมังคะ...

แต่ไม่ว่าจะผ่านไปนานเท่าไร..
การเขียนก็ยังดูเป็นกันเองเช่นเคย..
โดยเฉพาะ อันนี้ นี่... ดีมากๆเลยค่ะ..
ได้รับความรู้ไปเต็มๆ เพราะเพิ่งไปวัดนี้มาพอดิบพอดี..

.. ตอนนี้ที่ dialio ไม่ได้เขียนอะไรที่เป็นสาระเลย..
ถ้าอยากจะไปเยี่ยมเยียน...
ก็ลองไปที่
http://virch.multiply.com ค่ะ..
น่าจะมีข้อความที่เป็นประโยชน์และดีกว่าค่ะ...

รู้สึกยินดี.. ที่พี่ยังไม่เลิกเขียน blog ค่ะ ... ^^

lionard!

11:38 AM

 
Anonymous Anonymous said...

World Of Warcraft gold for cheap
wow power leveling,
wow gold,
wow gold,
wow power leveling,
wow power leveling,
world of warcraft power leveling,
world of warcraft power leveling
wow power leveling,
cheap wow gold,
cheap wow gold,
buy wow gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
world of warcraft gold,
wow gold,
world of warcraft gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold
buy cheap World Of Warcraft gold s3l6n7oe

2:35 PM

 
Anonymous Anonymous said...

不動産投資 システム開発 SEO対策 広島 不動産 札幌 不動産 仙台 不動産 大阪 不動産 横浜 不動産 名古屋 不動産 福岡 不動産 京都 不動産 埼玉 不動産 千葉 不動産 静岡 不動産 神戸 不動産 浜松 不動産 堺市 不動産 川崎市 不動産 相模原市 不動産 姫路 不動産 岡山 不動産 明石 不動産 鹿児島 不動産 北九州市 不動産 熊本 不動産 収益物件 webシステム開発 賃貸 東京 賃貸 広島 賃貸 広島 賃貸

10:32 PM

 
Anonymous Anonymous said...

wow gold!All wow gold US Server 24.99$/1000G on sell! Cheap wow gold,wow gold,wow gold,Buy Cheapest/Safe/Fast WoW US EUwow gold Power leveling wow gold from the time you World of Warcraft gold ordered!fanfan980110

wow power leveling wow power leveling power leveling wow power leveling wow powerleveling wow power levelingcheap wow power leveling wow power leveling buy wow power leveling wow power leveling buy power leveling wow power leveling cheap power leveling wow power leveling wow power leveling wow power leveling wow powerleveling wow power leveling power leveling wow power leveling wow powerleveling wow power leveling buy rolex cheap rolex wow gold wow gold wow gold wow goldfanfan980110
dsfsfs

10:34 PM

 
Anonymous Anonymous said...

pepes adventures -
petite beaver -
petite pinups -
pink eye sluts -
plug 2 holes -
preggo poontang -
pure teen porn -
pussy punishers -
real and natural -
reality porn pass -
real trannies -
road gangbangs -
rug munchin -
sadistic sluts -
sarennas world -
school bus chicks -
score videos -
senior slutfest -
seventeen live -
seventeen video -
sexy preggo sluts -
shay laren -
shemale schlongs -
show me gape -
shy teachers pet -
sin cindy -
smooth snatches -
sodomy studs -
squirting snatches -
straight goes gay -
superb teen snatch -
taco twats -
tasteless toons -
teach my ass -
teenages going wild -
teencore zine -
teen dirt bags -
teens go porn -
teens natural way -
teens try anal -
teens want orgies -
teen thrills -
terri summers -
tiffany towers -
tranny bangin -
tranny treats -
try teens -
tug job queens -
twinks from the hood -
two cocks one box -
victoria redd -
voluptuous -
we need new talents -
white bitch bangin -
white pussy black cocks -
white teens black cocks -
wild latina girls -
wild solos -
xl girls -
young stacy -
young throats -
his first huge cock -
18 eighteen -
40 something mag -
adult associate -
adult movie network -
adult video network -
adult xxx pornstars -
amateurs gone bad -
anal sex lessons -
anita dark -
asian cream -
autumn jade -
banged by a gang -
banging machines -
bangkok bangers -
beijing beavers -
big betty bangin -
big bush beavers -
big cock bangers -
big tit buffet -
big tit invasion -
bisexual bangers -
bitchin movies -
bobbi eden -
booty licious mag -
bound and banged -
brooke skye -
brown sugar sluts -
burrito bitches -
busty angelique -
busty dusty stash -
busty ines cudna -
busty kelly kay -
busty kerry marie -
busty merilyn -
butt bang boys -
butt bomber -
butt fuck bonanza -
cartoon cooters -
cartoon copulations -
cash strapped teens -
chloes world -
clit lickin lesbians -
club charlie -
college fuck tour -
college party time -
colossal cumshots -
corn hole cruisers -
crazy club chicks -
cream filled holes -
cream of cunt -
crissy moran -
cum filled throat -
cum swallowing lessons -
cum swapping bitches -
cum swapping twinks -
curious hunks -
cute halle -
desiraes world -
dick sucking dudes -
digi dolls -
dirty babysitter -
double dong divas -
double team suckers -
drill her butt -
drunk sex orgy -
ebony exclusive -
ebony girls online -
facial fiasco -
faith belle -
fatty farm -
filthy feeds -
filthy toon fuckers -
flabby females -
fucked by frank -
gangbanged girls -
gangbang lessons -
gangland victims -
gay blowjob auditions -
gay closet movies -
gay jerk off auditions -
gay men galore -
girls got cream -
glamour models gone bad -
granny got laid -
granny parts -
gushing gashes -
guys go crazy -
handjob lessons -
hardcore sweethearts -
heather wild -
hefty humpers -
he has tits -
hentai humpers -
hentai hussies -
his first threesome -
horny teen harlots -
huge dicks little chicks -
huge tit whores -
interracial intercourse -
jesse capelli -
kat young -
leg sex -
lesbian lessons -
lesbian recruiters -
lesbo rama -
linseys world -
lisa a daniels -
little teen suckers -
lonnie waters -
looker girls -
lucy summers -
lusty lezzies -
massive mergers -
mature hotel -
me and my pussy -
meat stick milkers -
mega penetrations -
mega porn mall -
messy gangbangs -
milf mother fuckers -
milf munchers -
milf riders -
military fantasy -
moms need cash -
monstrous melons -
movie erotica -
my black coeds -
my latina teen -
my tranny lover -
nasty ass lickers -
natalia cruze -
naughty allie -
naughty asian nymphos -
naughty julie -
naughty little nymphs -
naughty mag -
neighbor hood nymphos -
never done that before -
nicole peters -
old fart fuckin -
party hardcore -
pepes adventures -
petite beaver -
petite pinups -
pink eye sluts -
plug 2 holes -
preggo poontang -
pure teen porn -
pussy punishers -
real and natural -
reality porn pass -
real trannies -
road gangbangs -
rug munchin -
sadistic sluts -
sarennas world -
school bus chicks -
score videos -
senior slutfest -
seventeen live -
seventeen video -
sexy preggo sluts -
shay laren -
shemale schlongs -
show me gape -
shy teachers pet -
sin cindy -
smooth snatches -
sodomy studs -
squirting snatches -
straight goes gay -
superb teen snatch -
taco twats -
tasteless toons -
teach my ass -
teenages going wild -
teencore zine -
teen dirt bags -
teens go porn -
teens natural way -
teens try anal -
teens want orgies -
teen thrills -
terri summers -
tiffany towers -
tranny bangin -
tranny treats -
try teens -
tug job queens -
twinks from the hood -
two cocks one box -
victoria redd -
voluptuous -
we need new talents -
white bitch bangin -
white pussy black cocks -
white teens black cocks -
wild latina girls -
wild solos -
xl girls -
young stacy -
young throats -
hot campus teens -
18 eighteen -
40 something mag -
adult associate -
adult movie network -
adult video network -
adult xxx pornstars -
amateurs gone bad -
anal sex lessons -
anita dark -
asian cream -
autumn jade -
banged by a gang -
banging machines -
bangkok bangers -
beijing beavers -
big betty bangin -
big bush beavers -
big cock bangers -
big tit buffet -
big tit invasion -
bisexual bangers -
bitchin movies -
bobbi eden -
booty licious mag -
bound and banged -
brooke skye -
brown sugar sluts -
burrito bitches -
busty angelique -
busty dusty stash -
busty ines cudna -
busty kelly kay -
busty kerry marie -
busty merilyn -
butt bang boys -
butt bomber -
butt fuck bonanza -
cartoon cooters -
cartoon copulations -
cash strapped teens -
chloes world -
clit lickin lesbians -
club charlie -
college fuck tour -
college party time -
colossal cumshots -
corn hole cruisers -
crazy club chicks -
cream filled holes -
cream of cunt -
crissy moran -
cum filled throat -
cum swallowing lessons -
cum swapping bitches -
cum swapping twinks -
curious hunks -
cute halle -
desiraes world -
dick sucking dudes -
digi dolls -
dirty babysitter -
double dong divas -
double team suckers -
drill her butt -
drunk sex orgy -
ebony exclusive -
ebony girls online -
facial fiasco -
faith belle -
fatty farm -
filthy feeds -
filthy toon fuckers -
flabby females -
fucked by frank -
gangbanged girls -
gangbang lessons -
gangland victims -
gay blowjob auditions -
gay closet movies -
gay jerk off auditions -
gay men galore -
girls got cream -
glamour models gone bad -
granny got laid -
granny parts -
gushing gashes -
guys go crazy -
handjob lessons -
hardcore sweethearts -
heather wild -
hefty humpers -
he has tits -
hentai humpers -
hentai hussies -
his first threesome -
horny teen harlots -
huge dicks little chicks -
huge tit whores -
interracial intercourse -
jesse capelli -
kat young -
leg sex -
lesbian lessons -
lesbian recruiters -
lesbo rama -
linseys world -
lisa a daniels -
little teen suckers -
lonnie waters -
looker girls -
lucy summers -
lusty lezzies -
massive mergers -
mature hotel -
me and my pussy -
meat stick milkers -
mega penetrations -
mega porn mall -
messy gangbangs -
milf mother fuckers -
milf munchers -
milf riders -
military fantasy -
moms need cash -
monstrous melons -
movie erotica -
my black coeds -
my latina teen -
my tranny lover -
nasty ass lickers -
natalia cruze -
naughty allie -
naughty asian nymphos -
naughty julie -
naughty little nymphs -
naughty mag -
neighbor hood nymphos -
never done that before -
nicole peters -
old fart fuckin -
party hardcore -
pepes adventures -
petite beaver -
petite pinups -
pink eye sluts -
plug 2 holes -
preggo poontang -
pure teen porn -
pussy punishers -
real and natural -
reality porn pass -
real trannies -
road gangbangs -
rug munchin -
sadistic sluts -
sarennas world -
school bus chicks -
score videos -
senior slutfest -
seventeen live -
seventeen video -
sexy preggo sluts -
shay laren -
shemale schlongs -
show me gape -
shy teachers pet -
sin cindy -
smooth snatches -
sodomy studs -
squirting snatches -
straight goes gay -
superb teen snatch -
taco twats -
tasteless toons -
teach my ass -
teenages going wild -
teencore zine -
teen dirt bags -
teens go porn -
teens natural way -
teens try anal -
teens want orgies -
teen thrills -
terri summers -
tiffany towers -
tranny bangin -
tranny treats -
try teens -
tug job queens -
twinks from the hood -
two cocks one box -
victoria redd -
voluptuous -
we need new talents -
white bitch bangin -
white pussy black cocks -
white teens black cocks -
wild latina girls -
wild solos -
xl girls -
young stacy -
young throats -
hot muscle dudes -
18 eighteen -
40 something mag -
adult associate -
adult movie network -
adult video network -
adult xxx pornstars -
amateurs gone bad -
anal sex lessons -
anita dark -
asian cream -
autumn jade -
banged by a gang -
banging machines -
bangkok bangers -
beijing beavers -
big betty bangin -
big bush beavers -
big cock bangers -
big tit buffet -
big tit invasion -
bisexual bangers -
bitchin movies -
bobbi eden -
booty licious mag -
bound and banged -
brooke skye -
brown sugar sluts -
burrito bitches -
busty angelique -
busty dusty stash -
busty ines cudna -
busty kelly kay -
busty kerry marie -
busty merilyn -
butt bang boys -
butt bomber -
butt fuck bonanza -
cartoon cooters -
cartoon copulations -
cash strapped teens -
chloes world -
clit lickin lesbians -
club charlie -
college fuck tour -
college party time -
colossal cumshots -
corn hole cruisers -
crazy club chicks -
cream filled holes -
cream of cunt -
crissy moran -
cum filled throat -
cum swallowing lessons -
cum swapping bitches -
cum swapping twinks -
curious hunks -
cute halle -
desiraes world -
dick sucking dudes -
digi dolls -
dirty babysitter -
double dong divas -
double team suckers -
drill her butt -
drunk sex orgy -
ebony exclusive -
ebony girls online -
facial fiasco -
faith belle -
fatty farm -
filthy feeds -
filthy toon fuckers -
flabby females -
fucked by frank -
gangbanged girls -
gangbang lessons -
gangland victims -
gay blowjob auditions -
gay closet movies -
gay jerk off auditions -
gay men galore -
girls got cream -
glamour models gone bad -
granny got laid -
granny parts -
gushing gashes -
guys go crazy -
handjob lessons -
hardcore sweethearts -
heather wild -
hefty humpers -
he has tits -
hentai humpers -
hentai hussies -
his first threesome -
horny teen harlots -
huge dicks little chicks -
huge tit whores -
interracial intercourse -
jesse capelli -
kat young -
leg sex -
lesbian lessons -
lesbian recruiters -
lesbo rama -
linseys world -
lisa a daniels -
little teen suckers -
lonnie waters -
looker girls -
lucy summers -
lusty lezzies -
massive mergers -
mature hotel -
me and my pussy -
meat stick milkers -
mega penetrations -
mega porn mall -
messy gangbangs -
milf mother fuckers -
milf munchers -
milf riders -
military fantasy -
moms need cash -
monstrous melons -
movie erotica -
my black coeds -
my latina teen -
my tranny lover -
nasty ass lickers -
natalia cruze -
naughty allie -
naughty asian nymphos -
naughty julie -
naughty little nymphs -
naughty mag -
neighbor hood nymphos -
never done that before -
nicole peters -
old fart fuckin -
party hardcore -
pepes adventures -
petite beaver -
petite pinups -
pink eye sluts -
plug 2 holes -
preggo poontang -
pure teen porn -
pussy punishers -
real and natural -
reality porn pass -
real trannies -
road gangbangs -
rug munchin -
sadistic sluts -
sarennas world -
school bus chicks -
score videos -
senior slutfest -
seventeen live -
seventeen video -
sexy preggo sluts -
shay laren -
shemale schlongs -
show me gape -
shy teachers pet -
sin cindy -
smooth snatches -
sodomy studs -
squirting snatches -
straight goes gay -
superb teen snatch -
taco twats -
tasteless toons -
teach my ass -
teenages going wild -
teencore zine -
teen dirt bags -
teens go porn -
teens natural way -
teens try anal -
teens want orgies -
teen thrills -
terri summers -
tiffany towers -
tranny bangin -
tranny treats -
try teens -
tug job queens -
twinks from the hood -
two cocks one box -
victoria redd -
voluptuous -
we need new talents -
white bitch bangin -
white pussy black cocks -
white teens black cocks -
wild latina girls -
wild solos -
xl girls -
young stacy -
young throats -
huge boobs galore -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -

9:49 PM

 
Anonymous Anonymous said...

finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
huge gay pass -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
huge movie pass -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
huge tits pass -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
insane cock brothas -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -

9:49 PM

 
Anonymous Anonymous said...

cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
just facials -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
latina caliente -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
lesbian teen hunter -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
limo patrol -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -

9:49 PM

 
Anonymous Anonymous said...

bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
milf lessons -
15 on 1 -
acme porn -
adorable legs -
all asian pass -
all gag pass -
all handjob pass -
all network pass -
all porn sites pass -
amateur bangers -
amateur jerkoff -
anal fuck thrills -
angel 2 slut -
anime school sluts -
argentina love -
asian sex queens -
asian sex thrills -
baby got boobs -
bad lesbian girls -
badonka dunk -
ball rats -
bare foot fuckers -
bbw sex videos -
big black babes -
big black pimp -
big boob pass -
big boobs galore -
big breast sex -
big cocks porn -
big tit queens -
big tits at school -
big tits at work -
big tits sex movies -
bisexuals hardcore -
blowjob babes -
bonita babes -
boobie bangers -
brooke skye -
busty amateur boobs -
busty and real -
cartoon sex online -
cheerleaders hardcore -
chicks go both ways -
cock loving moms -
college boy physicals -
crazy club chicks -
creampie models -
cum guzzling queens -
cumshots n facials -
daddys friend -
doggy style bitches -
ebony arousal -
exclusive wives -
exotic shemale -
explicit lesbians -
extreme bisexuals -
facials fever -
faith belle -
filled cup -
finger till cum -
first time twinks -
foot fetish porno -
footjob footjob -
footjob models -
fresh teen porn -
fucking the help -
gag on my cock -
gag school -
gang banged babes -
gay bears hardcore -
gay black hardcore -
gay group sex videos -
gay porn interracial -
gay sex sins -
gay sugar daddy -
girls drink cum -
give me anime -
grannies fucked -
group gonzo -
group sex frenzy -
group sex gays -
group teen casting -
hairy pussies sex -
hairy pussy porno -
handjob models -
handjob spectacles -
hardcore fatties -
hardcore sex shack -
hood hardcore -
hottest anal sex -
inferno babes -
internet hookups -
interracial paradise -
interracial sex house -
jerk me now -
jizz on glasses -
joyourself -
jug fuckers -
just creampie -
just ebony sex -
just gay hardcore -
just lesbian sex -
kat young -
latina sex studio -
latin sex lovers -
leaking liquids -
lesbian movie planet -
lingerie queens -
live jasmin -
live voyeur porn -
look at me bitch -
love below the belt -
lucy summers -
mature belle -
mature xxx archive -
mega site pass -
midlife mammas -
milfs bang -
milf searcher -
mommy got boobs -
monster cock madness -
munching bush -
my asian massage -
naughty allie -
naughty julie -
older woman sex videos -
old n fat -
old n fat movies -
petite goddess -
pint sized pussy -
porn video station -
project teen sex -
racks and blacks -
rate my tranny -
raw gay bears -
raw pornstar movies -
raw xxx movies -
reality pass -
real sex world -
red ass models -
samantha gauge -
sex movies network -
sex toys porno -
sexy petite -
sexy soft babes -
shemale movie world -
shemale sex zone -
shemales paradise -
shemale thrills -
shy college girls -
sinful facials -
sinful gay -
sinful gay teens -
sinful interracial -
sinful lesbian -
sinful mature sex -
sinful panty sex -
small tits girls -
snatches -
spank hut -
stocking babes -
suburb slut -
teen erotica club -
teen gay club -
teen gay hardcore -
teen pov facials -
teens love to fuck -
the amateur lounge -
titjob models -
transsexuals porno -
ultra hentai pass -
wet teen panty -
xxx pregnant movies -
xxx teen tease -
milfs in heat -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
mr camel toe -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
adult reality pass -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -

9:49 PM

 
Anonymous Anonymous said...

live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
back seat bangers -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
blowjob ninjas -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
bookworm bitches -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
college teens book bang -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
couples seduce teens -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -

9:50 PM

 
Anonymous Anonymous said...

cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
euro sex parties -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
gangbang squad -
2 crazy bitches -
acme porn -
amateur hunks -
am i straight -
angels with dildos -
ass lick boys -
baby got boobs -
bangin becky -
beach club cuties -
be the bitch -
big boob pass -
big tits at work -
bikini dream -
black dicks white chicks -
black with latin -
blowjob auditions -
bonus boy sites -
boys that gag -
brazil booty bangers -
brazilian bitches -
broke straight boys -
brooke skye -
busty alli -
busty and real -
camel toe auditions -
cam loader -
cam matrix -
cam monitor -
car show cuties -
casey hays -
cfnm exposed -
cfnm idol -
chelci fox -
classics of porn -
club strawberry -
college boy physicals -
crazy club chicks -
cream in teen -
cum on candi -
cum on her face -
cum troopers -
cunt abuse -
cute kimberly -
cute teen pink -
debbie teen -
drunk club cuties -
drunk on cam -
etu show -
facial mvp -
faith belle -
fiesta snatch -
forced to prostitute -
french fuck faces -
fresh amateur faces -
fucking the help -
full porn pass -
fun with amber -
gag abuse -
gaya patal -
gay boys feet -
ghetto mania -
gogo auditions -
granny dolls -
handjob auditions -
handjob play -
happy hour girls -
her first gangbang -
her first pregnancy -
hs boys -
interracial society -
in the sex party -
jerk that cock bitch -
jism junkies -
jizz on my jugs -
josie and friends -
josie junior -
jug fuckers -
just sluts -
just us boys -
kat vixen -
kat young -
knocked up nelly -
knocked up nikki -
lady boy crush -
lanas fantasies -
lil sin -
little danni -
live 18 cam -
live cam buster -
live chat adult -
live sex bunnys -
liz vicious -
male movie club -
malezia -
manny the freak -
mano job -
mardi gras cuties -
midnight lurkers -
mom bang -
mommy got boobs -
moms assistant -
moms on tv -
muchachos -
my first cum bath -
my tight panties -
nana funk -
naughty allie -
naughty julie -
nina tv -
no way am i gay -
oral cravings -
playful jessica -
playing with toni -
power cam girls -
preggo abuse -
public nudity exposed -
pussy kat club -
quickie fuck -
racks and blacks -
rave glory hole -
raven riley -
real time videos -
samantha gauge -
security cam sex -
severe penetrations -
sexy shemales from brazil -
shelby belle -
shemales gone crazy -
slap that butt -
sleep invasion -
snatches -
spank hut -
spring break skin -
stunning angels -
suck it you whore -
sweet dominique -
sweet juliet -
teen sabrina -
teen stop -
the cam slut -
the cock zilla -
the dick suckers -
the hoes we choked -
the taste of brazilian ass -
tia sweet -
tokyo fuckfest -
totally tranny -
tranny abuse -
ultimate sex pass -
virgin college coeds -
voyeur instrusion -
wet wild and wasted -
whore abuse -
wild party whores -
wild time girls -
hardcore partying -
2 dicks in 1 chick -
aimee sweet -
all anal xxx -
all internal -
american day dreams -
amys world -
anetta keys -
ann angel -
annie berry -
asian 1on1 -
asian booty hunters -
asian stud -
ass fillers -
ass masterpiece -
ass traffic -
bad cow boys -
banged moms -
bang me boys -
barely twinks -
bath house bang -
bear fur -
bet on lesbian sex -
bikini dream -
bi sex planet -
black cock challenge -
black machines -
black reign xxx -
black rods -
black seducer -
blonde bangers -
book worm bitches -
boys casting -
boys collection -
boys wedding -
brunob reloaded -
bubbled black ass -
bust a nut on a slut -
busty cafe -
busty christy -
busty milly -
butt divers -
candy black ass -
cassi young -
cheating mommies -
cherry potter -
christine young -
closet cams -
club cytherea -
club peter north -
club vanessa blue -
college teen creamers -
corporate fantasy -
cover my face -
crazy gay bus -
cream filled models -
creampie mania -
crissy moran -
crotch buffet -
cum and ass -
cute angie -
deep in cream -
dairy of a milf -
dirty latina maids -
dirty show business -
dirty smokers -
doghouse digital -
elly jaine -
euro fuck friends -
europe hotties -
evelyn lory -
evil comics -
face pounders -
fast times atnau -
favorite boys -
feet frenzy -
felicity fey -
flirty pussy -
four finger club -
fuck that asian -
fuck that twink -
gay cartoon -
gay lessons -
girly gangbang -
give me pink -
global pornstars -
guy curious -
handy studs -
hardcore fiesta -
hardcore gangstas -
heavenly knockers -
heavy handfuls -
hegre art -
hentai mania -
honey chest -
honey school -
hot movies -
housewife 1on1 -
hq flix -
huge cock stars -
hungarian honeys -
hungary asses -
ideal boobs -
i love it black -
internal violations -
i want latina -
jana cova -
jizz bomb -
kaci star -
katie fey -
katie kaos -
kelly summer -
kristina fey -
kylie teen -
latin adultery -
latin beef -
lex big cock movies -
lex interracial -
lex movies -
lex on blondes -
lex pov -
lex steele -
lezb teens -
lil latinas -
lions den xxx -
load my mouth -
male octane -
mature debutants -
mature lessons -
mature studs -
maximum pills -
melissa doll -
milf wishes -
mili jay -
monica hajkova -
more than a girl -
mr biggz -
my first sex teacher -
my friends hot mom -
my naughty latin maid -
my sisters hot friend -
nachos killer pussy -
naughty allie -
naughty america vip -
naughty book worms -
naughty drive thru -
naughty julie -
naughty office -
neighbor affair -
nwe porn talents -
new sensations -
ns all access -
nubule ones -
nylon butterfly -
only dp -
outdoor backdoor -
papa loads -
pass for porn -
peters cumshots -
pierced hoes -
porn access -
pornstar dreams -
pornstar honeys -
pornstar legends -
pornstar vod -
porn week vacations -
pov fantasy -
pregnant wishes -
pride access -
pussy chompers -
raylene richards -
real drunken boys -
real drunken girls -
real squirt -
sammy sin -
screaming o -
seduced by a cougar -
sex on hawaii -
shelby bell -
she need pussy -
silverstone video -
silvia saint -
so cal coeds -
solo stunners -
sperm cocktail -
sperm swap -
squirting 101 -
str8 hunks -
studs fun -
susana spears -
swallow me pov -
swallow squirt -
sweet amylee -
tabithas toybox -
tanline sex -
tawny roberts -
teen carolina -
the lucky man -
toon adventures -
trailer trash whores -
true hentai -
true tere -
twink boarding school -
vagina from china -
veronika zemanova -
vip tranny -
wifes dream -
wild tarts -
world gay -
world mature -
xxx movie files -
xxx panty sniff -
xxx pierced -
young models -
her first big cock -
2 dicks in 1 chick -
aimee sweet -
all anal xxx -
all internal -
american day dreams -
amys world -
anetta keys -
ann angel -
annie berry -
asian 1on1 -
asian booty hunters -
asian stud -
ass fillers -
ass masterpiece -
ass traffic -
bad cow boys -
banged moms -
bang me boys -
barely twinks -
bath house bang -
bear fur -
bet on lesbian sex -
bikini dream -
bi sex planet -
black cock challenge -
black machines -
black reign xxx -
black rods -
black seducer -
blonde bangers -
book worm bitches -
boys casting -
boys collection -

9:50 PM

 
Anonymous Anonymous said...

テレマーケティング
出産祝い
会社設立
ショッピング枠 現金化
フレッツ
お見合いパーティー
自動車保険 比較
看護師
自動車保険
結婚指輪
釣り
株式投資
RAID復旧
RMT
東京 ホームページ制作
カーボンオフセット
フレッツ 光
お取り寄せグルメ
オーク
データ復元
いびき
Bフレッツ
鼻づまり
腰痛
育毛剤
CAD
データ復旧
マンション フロント
アルカリイオン水
toefl

6:37 PM

 
Anonymous Anonymous said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


成人電影,微風成人,嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,成人文章,成人影城,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情聊天室,情色視訊

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖

2:44 AM

 
Anonymous 人妻 said...

Hな人妻たちの社交場、割り切った付き合いも当然OK!欲求不満のエロ人妻たちを好みに合わせてご紹介します。即会い、幼な妻、セレブ、熟女、SM妻、秘密、以上6つのジャンルから遊んでみたい女性を選んでください

8:00 PM

 
Anonymous サイドビジネス said...

1日5万円~が手に入るサイドビジネスのご案内です。男狂いのセレブ女性はネットで知り合った男を次々に金の力で食い散らかしています。そんな女性を手玉にとって大金を稼いでみませんか

7:02 PM

 
Anonymous Hチェッカー said...

みんなで楽しめるHチェッカー!簡単な設問に答えるだけであなたの隠されたH度数がわかっちゃいます!あの人のムッツリ度もバレちゃう診断を今すぐ試してみよう

7:27 PM

 
Anonymous 家出 said...

最近流行の家出掲示板では、各地のネットカフェ等を泊り歩いている家出少女のメッセージが多数書き込みされています。彼女たちはお金がないので掲示板で知り合った男性の家にでもすぐに泊まりに行くようです。あなたも書き込みに返事を返してみませんか

7:49 PM

 
Anonymous 高収入アルバイト said...

性欲を持て余し、欲求不満になっている女性を金銭の対価を得て、癒して差し上げるお仕事です。参加にあたり用紙、学歴等は一切問いません。高収入アルバイトに興味のある方はぜひどうぞ

7:34 PM

 
Anonymous 高級チェリー said...

童貞を奪ってみたい女性たちは、男性にとって「初体験」という一生に一度だけの、特別なイベントを共に心に刻み込むことを至上の喜びにしているのです。そんな童貞好きな女性たちと高級チェリーで最高のSEXをしてみませんか

8:01 PM

 
Anonymous 困っています。 said...

最近寂しくて困っています。夜一人で寝るのが凄く寂しいです…隣で添い寝してくれる男性いませんか?見た目とか特に気にしません。優しくて一緒にいてくれる方大歓迎☆一緒に布団で温まりましょう♪shart.enamorado.de-me@docomo.ne.jp

7:43 PM

 
Anonymous 副収入 said...

一晩の割り切ったお付き合いで副収入が得られるサイトのご案内です。アルバイト感覚での挑戦もできる、安心の無料登録システムを採用しておりますので、興味のある方は当サイトをぜひご覧ください

8:22 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

復活、スタービーチ!日本最大の友達探しサイトがついに復活、進化を遂げた新生スタビをやってみませんか?理想のパートナー探しの手助け、合コンパーティー等も随時開催しています。楽しかった頃のスタビを体験しよう

6:57 PM

 
Anonymous モテる度チェッカー said...

なかなか彼氏、彼女が出来ない君達の深層心理を徹底解明♪みんなでモテる度チェックをやって結果交換も自由、合コンや休み時間はモテる度チェックで暇つぶし!次にモテ期が訪れる瞬間をズバリ診断しちゃいます

6:59 PM

 
Anonymous ¥倶楽部 said...

出会ぃも今は¥倶楽部!オンナがオトコを買う時代になりました。当サイトでは逆援希望の女性が男性を自由に選べるシステムを採用しています。経済的に成功を収めた女性ほど金銭面は豊かですが愛に飢えているのです。いますぐTOPページからどうぞ

7:58 PM

 
Anonymous 野外露出 said...

今迄は野外露出がマイナスイメージと囚われがちですが、実際は開放的な気分になり有名人のヌーディストが、オープンになる事を推奨してるぐらいです。このサイトをキッカケに知り合った娘達と野外で楽しみませんか

8:47 PM

 
Anonymous 高級 said...

どうしても相手がセレブだと高級感が有り、近付きにくいと思われがちですが、実際はただ欲望のままに快楽を追い求める、セレブとは掛け離れた女性が居るだけです。今こそ自分の欲望を満たすときです

10:36 PM

 
Anonymous 人妻 said...

最近旦那とマンネリで全然Hしてません。正直もうかなり欲求不満です…誰か相手してくれる方いませんか?空いている時間は多いと思うので都合は合わせやすいと思います。お互い楽しめる関係になりたいな。人妻でも平気な人いたら是非相手してください☆一応18歳以上の人限定でお願いします。上はどこまででも大丈夫なんで excellent.lady@docomo.ne.jp

7:52 PM

 
Anonymous ライブチャット said...

当サイトでは無料でオナ動画を見ることができます。また、ライブチャット機能でリアルタイムオ○ニーを見るチャンスも高く、興奮間違いなしです。また、一人Hのお手伝いを希望される女性もあり、お手伝いいただけた方には謝礼をお支払いしております

7:56 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

日本最大、だれもが知っている出会い系スタービーチがついに復活、進化を遂げた新生スタビをやってみませんか?趣味の合う理想のパートナー探しの手助け、合コンパーティー等も随時開催しています。楽しかった頃のスタビで遊んでみよう

8:00 PM

 
Anonymous モテる度 said...

あなたの異性からのモテ度数を診断できる、モテる度チェッカー!日頃モテモテで充実しているあなたもそうでないニートの方も隠されたモテスキルを測定して結果を活用し、今以上にモッテモテになること間違いなし

7:51 PM

 
Anonymous 救援部 said...

女性のオナニーを助ける場が救援部です。ここに所属してる娘のオナニーを見て気に入ったら、実際に会ってオナニーを手伝っても良いし、エッチしても良し、これで報酬Get出来るんですから美味しいバイトですよ

8:13 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

一時代を築いたスタービーチは閉鎖になりましたが、もう一度楽しい思いをしたい、もう一度出会いたいと思う有志により再度復活しました。本家以上に簡単に出会えて楽しい思いを約束します

8:23 PM

 
Anonymous アダルトSNS said...

昨日友達とセフレを作るのが難しいな~、出会い系サイトの規制が厳しいはとか話してて、アダルトSNSのサイトが今のところは狙い目やって聞いたから使ってみたけど、近場で楽にセフレを作れてホンマ手軽やはwww

7:57 PM

 
Anonymous 女に生れて来たからには!! said...

誰にも言えない秘密があります。実はとってもHなんです、せっかく女として生まれたからにはアブノーマルな世界に飛び込んでみたいです☆普段では考えられないプレイを思う存分楽しみ、経験したいんです♪快楽に溺れさせてくれませんか?一緒に感じ合いましょう!!都合はつくのですぐに時間を合わせられます。18歳よりも上の方がいいです!! quietness@docomo.ne.jp

7:59 PM

 
Anonymous 流出 said...

流出サイトでは、有名人から素人までの他では見れない秘蔵の動画を入手しています。何より素人が相手の場合に限り、アポを採る事も可能です。動画でお手軽に抜いて、抜き足らない場合は、女の子にハメて来て下さい

7:59 PM

 
Anonymous グリー said...

日本最大級、だれもが知っている出会い系スタービーチがついに復活、グリーより面白い新生スタビをやってみませんか?趣味の合う理想のパートナー探し、合コンパーティーに興味がある方はぜひ無料登録してみてください。楽しかった頃のスタビで遊んでみよう

7:05 PM

 
Anonymous SM度チェッカー said...

あなたのSM度を簡単診断、SM度チェッカーで隠された性癖をチェック!真面目なあの娘も夜はドS女王様、ツンデレなあの子も実はイジめて欲しい願望があるかも!?コンパや飲み会で盛り上がること間違いなしのおもしろツールでみんなと盛り上がろう

7:46 PM

 
Anonymous リッチセックス said...

女性には風俗がない!そんな悩みを持つセレブ女たちは、リッチセックスでお金を使い自分を満たします。金銭面では豊かですが、愛に飢えている彼女たちを癒して高額な報酬を手に入れてみませんか

7:28 PM

 
Anonymous 神待ち said...

女子○生の個人情報公開!?遊び盛りの神待ち女子○生の写メ・アドレス・番号を公開中!好みの女の子を選んで直メ・直電で今すぐ待ち合わせしよう

7:03 PM

 
Anonymous 高級チェリー said...

高級チェリーの冬は童貞卒業のシーズンです。童貞を食べたい女性達もウズウズしながら貴方との出会いを待っています。そんな女性達に童貞を捧げ、貴方もハッピーライフを送ってみませんか

7:15 PM

 
Anonymous 友達募集中 said...

初書き込みで申し訳ないんですが、都合のいい男性探しています。不況の中でも会社が高成長してて、忙しい毎日です。お陰でプライベートが充実していなくって、溜まる一方です。財産的にも多少余裕が今のところあるのでお礼もできます。何より、この書き込みが読まれているのかちょっと怪しいですけど…。アドレス置いとくので、消されないうちにメールくれたら嬉しいです。inspiration.you@docomo.ne.jp

7:11 PM

 
Anonymous 出張ホスト said...

結婚してから女としての喜びを失った玉の輿女性達、エリート旦那のそつのない動きには満足できるはずもなく、時間を持て余すお昼時に旦那のお金を使い、出張ホストサービスを楽しむそうでございます。今回も10万円での愛を承っております。癒しの一時をご一緒して謝礼を貰ってくださいませ

8:10 PM

 
Anonymous gree said...

だれもが知っている日本で一番有名な出会い系スタービーチがついに復活、greeより面白い新生スタビをやってみませんか?理想のパートナー探し、合コンパーティーに興味がある方はぜひ無料登録してみてください

7:48 PM

 
Anonymous 玉の輿度チェッカー said...

当サイトは、みんなが玉の輿に乗れるかどうか診断できる性格診断のサイトです。ホントのあなたをズバリ分析しちゃいます!玉の輿度チェッカーの診断結果には、期待以上の意外な結果があるかも

7:06 PM

 
Anonymous デリバリーホスト said...

男性との甘い一時が奥様達には必要になっております。刺激のない私生活はとても辛く、ココロもカラダもストレスが堪る一方、そんな中にデリバリーホストに癒しを求めている奥様、セレブ女性は大変増えてきており、男性の方が不足状態です。女性達の癒しとなる仕事をあなた様も一度体験してみてはいかがでしょうか

7:26 PM

 
Anonymous 出会い said...

大好評の逆ナンイベントが毎週開催決定!素敵な出会いのきっかけ探し・アイナビにきませんか?積極的な出会いを求める人達なら無料参加OK!あなたもほんの少しの勇気で素敵な彼氏・彼女をGETしちゃおう

8:02 PM

 
Anonymous お家遊びに来てくれる人いないかなぁ? said...

一人暮らし寂しいよ~(泣)誰かお家遊びにきてくれないかなぁ?休みの日とかも全然予定ありません。料理作るの得意だから来てくれたら食べてほしいな♪見た目は悪くないと思うから安心してください!(笑)細かい事は気にしないけど18歳未満の人は微妙かな、気軽に仲良くしてください milky-yukinko@docomo.ne.jp

6:45 PM

 
Anonymous 神待ち said...

冬に1人でネカフェとか寂しすぎやし、でも自分から積極的に声を掛けれる娘ばかりと違い、内気な娘は神待ちと言われるように自分の事を助けてくれるのを待ってるんです。貴方の優しさを待ってる娘は意外な程多いよ

7:13 PM

 
Anonymous 家出掲示板 said...

あなたのご近所の女の子たちと無料でカンタンにであえる家出掲示板!大学生・専門学生、まさかの女子○生まで!ちょっとしたお小遣い稼ぎに全国の女の子たちが殺到中!ノーピンクからちょっぴりHなお誘いまで…自分に合ったコを選んでメッセしちゃおう

7:20 PM

 
Anonymous 名言チェッカー said...

簡単な設問に答えるだけで貴方にふさわしい名言がわかる、名言チェッカー!あなたの本当の性格を見抜いちゃいます。世界の偉人達が残した名言にはどことなく重みがあるものです

7:26 PM

 
Anonymous 1人H said...

1人Hを男性に見てもらうことで興奮する女性が多数いることをご存じですか?当サイトにはそんな女性たちが多数登録されています。男性は彼女たちの1人Hを見てあげるだけで謝礼を貰えるシステムとなっております

7:48 PM

 
Anonymous モバゲー said...

最高の遊び場、スタービーチ!日本最大の友達探しサイトがついに復活、モバゲーより面白い新生スタビをやってみませんか?理想のパートナー探しの手助け、合コンパーティー等も随時開催しています。楽しかった頃のスタビを体験しよう

7:10 PM

 
Anonymous 円倶楽部 said...

当逆円倶楽部ではリッチなセレブと割り切りでお付き合いしてくださる男性を募集しています。女性の性欲を満たし、高額報酬をもらって楽しく暮らしてみませんか?興味がある方はアルバイト感覚での1日登録もできる、安心の無料入会を今すぐどうぞ。

8:09 PM

 
Anonymous 旦那以外とエッチしたい said...

人妻だけどセフレ募集しちゃいます!こんな女嫌かなぁ?新しい刺激欲しいし旦那以外の男性としてみたいな。エッチのテクはそれなりに自信あるよ、フェラとか上手いってよく褒められます。年上は何歳まででもOKだけど年下は18歳までが限界かな、楽しみたい人いたら気軽によろしくね♪ enjoy-smile.of.happiness@docomo.ne.jp

8:04 PM

 
Anonymous 神待ち said...

家出中の少女たちの書込が神待ち掲示板に増えています。ご飯を食べさせてあげたり、家に招いて泊まらせてあげるだけで、彼女たちはあなたに精一杯のお礼をしてくれるはずです

7:17 PM

 
Anonymous 出会い said...

セフレ専門出会い喫茶エンジョイラブは店舗型出会い喫茶 ENJOYグループのネット1号店としてオープンしました♪セフレ探しを目的とした出会いの専門店です。Hに満足していない女性達が多数登録。今すぐ即アポOK表示のHな女の子を新着順で紹介中です

8:12 PM

 
Anonymous 熟女 said...

熟女だって性欲がある、貴方がもし人妻とSEXしてお金を稼ぎたいのなら、一度当サイトをご利用ください。当サイトには全国各地からお金持ちのセレブたちが集まっています。女性から男性への報酬は、 最低15万円からと決めております。興味のある方は一度当サイト案内をご覧ください

7:42 PM

 
Anonymous mコミュ said...

mコミュで理想の恋人を見つけよう!某女性誌に紹介され、女の子の登録者が急増中です。新しい出会いの場としてあまり知られていない今ならメールの返信がすぐに返ってくるかも!?無料登録から始めてみよう

8:04 PM

 
Anonymous 天然娘 said...

さびしがりやの素人女性や天然娘にメールやチャットで会話してあげるだけで儲かる新感覚のアルバイト「素人ホスト」!未経験者の方でも簡単、手軽に出来るお仕事です。詳細は当サイトでご確認ください

7:54 PM

 
Anonymous 真剣に向き合ってはくれませんか? said...

初めての書き込みでちょっぴり緊張してます、男の人と出会うきっかけがなくて!こう言う場をかりてみるのもひとつのきっかけですよね。周りの友達は彼氏とラブラブの毎日、あたしもラブラブな毎日を過ごしたい、21歳の恥ずかしがり屋なんで、年上で引っ張ってくれる人がいいです。メールしてくれたら返事は確実だよ♪ワクワクしながらメール待ってます love.love.happy-@docomo.ne.jp

7:13 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

復活、スタービーチ!日本最大のであい系がついに復活、進化を遂げた新生スタビをやってみませんか?理想のパートナー探しの手助け、合コンパーティー等も随時開催しています。楽しかった頃のスタビを体験しよう

8:05 PM

 
Anonymous 神待ち said...

家出・神待ちサイト神風は家出少女が集まる人気サイトをクチコミから集めた家出サイト専用のリンク集です。風のように現れる神となってあなたも家出少女を救ってあげて下さい

8:01 PM

 
Anonymous 右脳左脳チェッカー said...

ランク王国でもご紹介された右脳左脳チェッカー、天才肌を見分ける楽しい盛り上がりツールとして今、支持をうけております。みんなでやれば盛り上がる事は間違いなし診断結果でも全国ランキングなどにランクインされて面白さ倍増!話のネタに一度はどうぞ

8:00 PM

 
Anonymous セレブ said...

ゴージャスなリッチセレブリティ達のアダルトコミュニティーサイト!お金と時間に優雅なセレブ女性達はアダルトコミュで男性との秘密交際を楽しんでいるのです

7:31 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

釦覀꟣芻菣芯맣莑볣莈諣莼鋦躢鷣膆臨ꪰ苣膌藣膡飣膳鿣芹뿣莼鏣莼臣膮ꧦ뒻臯벁诣莥볣芹뿣莼鏣莼臣膧ꫤ붓鏣膮꟣膂蓣芒鿦蒟韣膦诣膕

8:51 PM

 
Anonymous 彼氏募集 said...

ゅめの*。ぉ部屋☆+.プロフ作りました♪彼氏募集中wバレンタイン前なのに→アソンでくれるヒトいなくて(泣)寂しいデス↓メアドを乗せておくので遊んでもイイヨ~ってヒト、メルちょうだいネ☆

7:55 PM

 
Anonymous 飲み友募集 said...

飲み友探してまーす☆気軽に楽しく一緒に飲みに行きませんか?(*^_^*)そんなに強くはないけどね(*μ_μ) イイお店とか知ってたら案内してほしいです★時間は夜遅くでも空いてますよヽ(^o^)丿飲み友探しなんで二十歳以上の人限定ー(*・人・*) 年は23歳だよ!メールよろしくでーす! red-rose.ray@docomo.ne.jp

11:11 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

新しくなったスタービーチは新しいであいのカタチを提案します★ あなたに出逢いたい人がここにいます。

8:46 PM

 
Anonymous 神待ち said...

神待ちサイト ガールズBBSは家出少女を救う神待ち専用の掲示板です!登録無料で家出少女と出会えるチャンス

8:28 PM

 
Anonymous 勝ち組負け組チェッカー said...

人生の勝者&敗者を容赦なく測定できてしまう勝ち組負け組チェッカー!資本主義の日本で貴方は果たして勝ち組になれているのか?あるいは…気になった人はぜひチャレンジしてみてください

8:10 PM

 
Anonymous 高額アルバイト said...

高額アルバイトでは大人の恋愛を求めた風俗嬢や社長令嬢といった女性達が多数登録されております。裏風俗とまで呼ばれる逆援助の交際をあなた様も求めてみませんか

8:37 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

伝説で終わらせるにはもったいない。完全無料でさらに面白くなったスタービーチの再来!実績と信頼の上に成り立つスタービーチならではのであい!安心してご利用いただけるブランドだからこそ自信を持ってお勧めします

8:26 PM

 
Anonymous 高級セレブ said...

ゴージャスなリッチセレブリティ達のアダルトコミュニティーサイト!お金と時間に優雅な高級セレブ女性達はアダルトコミュで男性との秘密交際を楽しんでいるのです

7:32 PM

 
Anonymous メル友 said...

変な性癖があるのはどう思いますか?私、獣姦とか好きなんです…いきなりこんな話驚きますよね…引きましたか?Σ(゜□゜(゜□゜*)野外とかにも興味があります!変態チックなのもたまにはいいですよ\(^-^ )こんな私にメールしてくれるとうれしいです。メールから色んな話しましょ(^_^)年上の人がいいです、私は27歳ですよ!それでは、メール待ってますね sasisuseso309@docomo.ne.jp

7:24 PM

 
Anonymous ツイッター said...

ツイッターで始まるであいの掲示板は新感覚のコミュニティ☆男女とも無料の年齢認証登録だけで即参加!!掲示板に参加後はプロフ作成やお友達検索、メッセージの交換等など多彩なコンテンツで貴方のであいをしっかりサポート

7:58 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

皆様お待たせしました!!伝説の出合い系サイト、スタービーチが遂に復活!あの興奮を再び体験できる!思う存分出合いをお楽しみください

8:07 PM

 
Anonymous 精神年齢チェッカー said...

精神年齢チェッカーであなたの実際の精神年齢が、簡単な質問でわかっちゃいます。普段は子供っぽいあの人も実は大人の思考の持ち主で子供っぽく振舞ってるだけかも知れませんよ

7:27 PM

 
Anonymous 彼氏募集 said...

ゅめのプロフ作りました☆バレンタイン前なのにアソンでくれるヒトいなくて(泣)寂しいデス↓↓遊んでもイイヨ~ってヒト、メルちょうだいネ

7:50 PM

 
Anonymous モバゲー said...

今やモバゲーは押しも押されもせぬ人気SNS!当然出会いを求めてる人も多い!そこで男女が出逢えるコミュニティーが誕生!ここなら友達、恋人が簡単にできちゃいますよ

8:30 PM

 
Anonymous 救援部 said...

今や女の子のひとりHは常識。しかもお金を払って実際にひとりHを見てもらい、恥ずかしがるのや褒められるのが興奮のツボ!そんな彼女達とオナメールやオナ○ー救援部でHなことしてみませんか

7:15 PM

 
Anonymous 彼氏募集 said...

今まで趣味とか仕事に夢中になってて気付いたら一人ぼっちで彼氏いなーい(_´Д`)恋愛からしばらく離れてたから…時々さびしくなっちゃったりするんだよね( p_q)同じくさびしーって人いる?けっこう甘えたりするところがあるから大人の人が好きだよ☆だから、年下はゴメンネ(。-人-。) メアドつけておくから気に入ってくれたらメールしてね!待ってまーす hahahanoha88@docomo.ne.jp

7:29 PM

 
Anonymous コンパ said...

今、お部屋コンパがアツイ!!毎日あなたのお部屋がコンパ会場に!インターネットで即参加!招待状がなくてもスグに使えるSNSコミュニティ☆

7:36 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

今度のスタービーチはここがスゴイ!モバイルだけじゃなくPCでも簡単に相手を探せる!新しいスタービーチは出会いの確率がグンとUP☆

8:35 PM

 
Anonymous 人生の値段チェッカー said...

あなたの生きてきた人生の値段を診断できちゃう、人生の値段チェッカー!ここであなたが今までに生きてきた時間に値段をつけちゃおう!コンパにネタに大盛り上がり確定のツールで盛り上がろう

7:36 PM

 
Anonymous 素人 said...

お金持ち人妻や熟女達は素人ホストに抱いてもらう喜びを忘れられず、性欲を満たしています。お金に困った素人男性達は当サイトで人妻さん達を抱いて高額報酬をいただいてください

7:22 PM

 
Anonymous グリー said...

グリーもそこそこ出逢えますが、であいを求めるならやっぱりスタービーチが一番!登録無料で楽しい時間を過ごしたい方にはもってこいのサイト。これで恋人、セクフレを作るチャンスが大幅アップ

8:11 PM

 
Anonymous 家出 said...

これから家出したい人や現在家出している人達と、家出少女を救いたい人を繋げるSOS掲示板です

7:30 PM

 
Anonymous 恋愛のこと教えてねヽ(^◇^*)/ said...

仕事や趣味に夢中になってたらいつの間にか独りきりになってた…彼氏も長いこといなくて恋愛から離れてました( ´_ゝ`)そろそろ恋愛にも夢中になりたいけど男の子とどうせっしたらいいか教えて下さい(-^▽^-) 動物好きだから、年上で動物好きな人仲良くしてね(。・w・。 ) ペット連れて散歩なんていいよね!!まずはのんびりメールからお願いします sweet-rose.perfume@docomo.ne.jp

7:42 PM

 
Anonymous モバゲー said...

今やモバゲーは押しも押されもせぬ人気SNS!当然であいを求めてる人も多い!そこで男女が出逢えるコミュニティーが誕生!ここなら友達、恋人が簡単にできちゃいますよ

7:39 PM

 
Anonymous gree said...

greeやモバゲー、mixiよりアツイ!!スタービーチが新しくなって登場!!復活したスタービーチで新しいでぁいを見つけよう

8:22 PM

 
Anonymous ¥倶楽部 said...

セクフレ掲示板、¥倶楽部で大人の恋愛をしてみませんか?割り切ったセクフレと快楽のみを求めた恋愛をしてくださいませ

7:42 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲーやミクシィ、グリーでであえなかった人もNEWスタービーチなら確実にであいをゲット!無料年齢認証登録であの感動が今、再び蘇る

7:28 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

最も復活してほしかったサイトでダントツのNO.1であるスタービーチがとうとう復活!!以前にもましてご利用者様に満足していただける最高のシステムになっております。思う存分新しくなったスタービーチをお楽しみください

8:05 PM

 
Anonymous 援助スポット said...

最低10万円から交際がスタートする援助スポット。不満を持つ熟女達が若い男性を求めて集まっております。熟女サークル逆¥交際であなたもリッチな生活を送ってみませんか

7:07 PM

 
Anonymous 恋愛 said...

初めましていずみって言います☆1年半以上恋してません…(/∇≦\)元彼と付き合ってた時にあんまり会えなくて恋愛してた感じがなかった(;‾ ‾)それから臆病になってたけど長いこと彼がいないからそろそろホンキで恋したいなーなんて思ってますo(^-^o)けっこう天然入ってるから大人で引っ張ってくれる人で年上の人と仲良くしたいです☆気になった人はメールしてね fly.me.so.high-@docomo.ne.jp

8:11 PM

 
Anonymous スタビ said...

満を持してのスタビ復活劇!!ここから刻まれる、新たな一コマ。スタービーチがあなたの歴史を生み出します

7:42 PM

 
Anonymous mコミュ said...

大人気コミュニティーサイトとなったモバゲー!であいを求める人も当然多い!!そこでであい専門のコミュニティーサイトmコミュを発信!ここでカレシ彼女をGETしよう♪

8:35 PM

 
Anonymous モテる度チェッカー said...

なかなか彼氏、彼女が出来ない君達の深層心理を徹底解明♪みんなでモテる度チェッカーをやって結果交換も自由、ゴウコンや休み時間はモテる度チェックで暇つぶし!次にモテ期が訪れる瞬間をズバリ診断、チャンスを逃すな

8:10 PM

 
Anonymous 恋人契約 said...

今話題の恋人契約!!お金をもらってセクースできる!!RICHではセレブに援助してもらい至福のセクースライフを楽しめます。ヤりたい願望は女性だって同じ…そんな切実な思いに気づいてあげてくれませんか

7:31 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

一時代を築いたスタービーチは閉鎖になってしまいましたが、もう一度楽しい思いをしたい、もう一度であいたいと思う有志により再度復活しました。本家以上に簡単に会えて楽しい思いを約束します

9:33 PM

 
Anonymous オナニー said...

今や女の子のオナニーは常識。しかもお金を払って実際にオナニーを見てもらい、恥ずかしがるのや褒められるのが興奮のツボ!そんな彼女達とオナメールやオナニー救援でHなことしてみませんか

7:37 PM

 
Anonymous 手料理 said...

つい最近独り暮らし始めましたヾ(〃^∇^)ノお家で料理作っても食べてくれる人がいない(´−`)彼氏いないからあたしと過ごしてくれる人いませんか?手料理ごちそうするよぉ!よかったらメールして下さい(o~ー~)年下の人はゴメンネ…(*_ _)人メール待ってます♪september9-love9@docomo.ne.jp

7:48 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

復活、スタービーチ!日本最大の友達探しサイトがついに復活、進化を遂げた新生スタビをやってみませんか?理想のパートナー探しの手助け、合コンパーティー等も随時開催しています。楽しかった頃のスタビを体験しよう

8:33 PM

 
Anonymous SM度チェッカー said...

SM度かんたん診断、真面目なあの娘も夜はドS女王様、ツンデレなあの娘も実はイジめて欲しい願望があるかも!気になる娘の本性をSM度チェッカーで暴きだせ

7:07 PM

 
Anonymous ギャル said...

ギャルは素人ホストに抱いてもらう喜びを忘れられず、性欲を満たしています。お金に困った素人男性達は当サイトでギャル達を抱いて高額報酬をいただいてください

7:04 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲーで合コンや婚活パーティーを開催中!イベント盛りだくさんのモバゲーを初めてみませんか

8:39 PM

 
Anonymous 出張ホスト said...

男性が主役です! 女性会員様からの謝礼は貴方次第、ご近所出張ホストは女性向けフ一ゾクの決定版!エロい一時を求めて男性様との触れ合いを秘密厳守で探しておられます。エロマダム様達と過ごす癒しの一時を…エロい人妻様会員様を満足させてあげれるのはあなただけなのです

7:44 PM

 
Anonymous 恋愛 said...

毎日楽しい生活してても何かが足りないって思った時何が足りないか分かったの…O(≧▽≦)O それは恋愛だったんだ~って(苦笑)σ(^_^;)唯一、私にはなかったもの…彼氏がほし~い(>▽<;; フリーの人いませんか?私を恋人にして下さい♪♪仲良くなってどこかへ遊びに行きませんか?(≧▽≦;)明るい性格なので、一緒にいて楽しいと思います!!年下の人は苦手で仲良くなる自信がないので私より年上の人でお願いしますヽ(*´ー`)ゞ少しでも気になった人は今すぐにメール下さい♪ beat-angel.risa@docomo.ne.jp

7:57 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

突如として消えたスタービーチが電撃復帰!長い年月をかけて蘇った進化したスタービーチをお楽しみください

7:34 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

であえる確立NO.1を誇るスタービーチが帰ってきた!であいの要素がいっぱいつまった当サイトでであいのきっかけ掴みましょ

8:20 PM

 
Anonymous SM度チェッカー said...

SM度チェッカーで隠された性癖をチェック!外見では分からない男女のSM指数をチェックして、合コンや飲み会で一気に気になる人との仲を縮めよう

8:30 PM

 
Anonymous アダルトSNS said...

アダルトSNSは今話題沸騰中!!女の子達のエッチ告白、日々のマル秘映像や写真は要チェック!!!今すぐ無料参加してアダルトSNSを始めよう

8:23 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲーより確実に遊べるサイト誕生!スタービーチで理想の関係を築いていきませんか

8:35 PM

 
Anonymous メル友 said...

全国からメル友募集中の女の子達が、あなたの誘いを待ってるよ!無料エントリーで自由な恋愛を楽しんじゃお

8:25 PM

 
Anonymous 恋愛 said...

彼氏いない歴2年半になろうとしてます、なかなか相性の合う人と出会えず、好意をよせてくれる人もいたけどダメだった。 一緒にいて楽しくて落ち着く人と、仲良くなって恋愛したい!!甘えさせてくれる人がいいから、年下の人は私には向いてません。よろしくね!ruri11.ko9@docomo.ne.jp

7:42 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲーより確実に逢えるスタービーチ♪今まで遊びをしてこなかった人でも100%であいが堪能できます。理想の異性をGETするなら当サイトにお任せください

8:23 PM

 
Anonymous 玉の輿度チェッカー said...

このサイトでこれからの人生が変わるかも?玉の輿度をチェックする性格診断で、ホントのあなたをズバリ分析しちゃいます!玉の輿度チェッカーの診断結果には、期待以上の意外な結果があるかも

8:50 PM

 
Anonymous 高松宮記念 said...

高松宮記念の最新予想!オッズ、厳選買い目は?!レースの鍵を握る馬は裏情報を特別公開

9:02 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

聖なる場所スタービーチで愛を育てませんか。メル友や恋人、セクフレなど貴方が理想としている関係がスタビでは築けちゃいます。素敵なであいから発展させていきませんか

9:43 PM

 
Anonymous 競馬予想 said...

2010 競馬予想 各厩舎・調教師から届けられる最強の馬券情報を限定公開!本物の オッズ 表はコレだ

8:12 PM

 
Anonymous 友達 said...

よく「彼氏いるでしょ~?」って言われるけど、イナイよσ(‾^‾)トモダチ集めてホームパーティーなんかしたりするのがマイブームでして♪♪好きな人ができてもハズかしくて告れない…(>_< )しゅりのココロをゲットしてぇ~☆コドモっぽい性格だから年上でお兄ちゃんみたいな人がタイプだよ(*^m^*) h-13-i-12@docomo.ne.jp

8:58 PM

 
Anonymous 出会い said...

全国から出会いを求めて女の子達が多数登録!無料自由参加型の出会いコミュニティ

8:25 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

遂に復活!!スタービーチで素敵なであいをお楽しみ下さい

9:26 PM

 
Anonymous モテる度チェッカー said...

日頃モテモテでリア充のあなたもそうでないヒキニートの貴方も、モテる度チェッカーで貴方の隠れたモテ度を診断、ついでにモテル為のアドバイスも教えてくれるから、人生が今を起点に変わります

9:28 PM

 
Anonymous オナニー said...

今や女の子のオナニーは常識。しかもお金を払って実際にオナニーを見てもらい、恥ずかしがるのや褒められるのが興奮のツボ!そんな彼女達とオナメールやHなことしてみませんか

8:40 PM

 
Anonymous モバゲー said...

誰でも楽しめるモバゲーの新感覚コミュニティー!ネットでもうひとつの生活を始めませんか

8:16 PM

 
Anonymous セレブラブ said...

セレブラブなリッチセレブリティ達のアダルトコミュニティーサイト!お金と時間に優雅なセレブ女性達はアダルトコミュで男性との秘密交際を楽しんでいるのです

8:33 PM

 
Anonymous 友達 said...

変わってるって言われるけどわりといい人だよ(笑)!!お笑い好きな人だったら話盛り上がりそうだねO(≧▽≦)O 色んなことに興味深々でおっちょこちょいだからそばで支えてくれる人募集中σ(゜-^*)自分の年齢的に年下の男の子はアウトだからごめんね(*_ _)人 u-3-ummm52@docomo.ne.jp

8:24 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

満を持してのスタービーチ復活劇!!ここから刻まれる、新たな一コマ。スタービーチがあなたの歴史を生み出します

8:11 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

【緊急】突如として消えたスタービーチが復活!長い年月をかけて不死鳥の如く蘇ったスタビをお楽しみください【緊急】

9:16 PM

 
Anonymous 人生の値段チェッカー said...

最近の不景気は、今一度自分の人生を見直すのに良い時期が来てます。こんな時代だからこそ人生の値段チェッカーで、人生の勝ち組に成る為のアドバイスを貰いませんか?ぱっと思い立った時こそ人生の分かれ道ですよ

9:41 PM

 
Anonymous 桜花賞 said...

今年も桜の季節に三冠レースの初戦が始まります。このレースで勝ち馬券を当てて、次のオークスに続ける為の、験担ぎの意味も込めて桜花賞必勝の情報を手に入れよう

10:14 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲーより遊べるスタービーチ!ここで自分好みの女の子を探してGETしちゃおう

8:59 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

新しくなったスタービーチは新しいであいのカタチを提案します★ あなたに出逢いたい人がここにいます

8:35 PM

 
Anonymous 出会い said...

セクフレ探しの出会い喫茶★セッ○スに満足していない女性達が多数登録。今すぐ即アポOK表示のHな女の子を新着順で紹介

9:08 PM

 
Anonymous 友達 said...

初めましてななみって言うよん^^女の子なのに体鍛えることにこってるヽ(゜ー゜*ヽ)職業病ってところ(笑)(;´▽`A``スタイルキープに力いれちゃってます☆仲良くなったらななみんとこのスポーツジムに来てね♪メール待ってるよん!! cats-i.nyan@docomo.ne.jp

9:08 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲーよりすごいスタービーチで最高の恋をしよう!!素敵な仲間を探したい!!信頼出来る友達が欲しい…理想のパートナーと出会って理想の恋をしたい…そんなアナタに最も最適なスタビで恋の幸せ掴みとりましょう♪

9:33 PM

 
Anonymous モテる度チェッカー said...

今迄モテたのに最近イマイチな人、これからもモテる気配の無い人、モテて人生変えたい人、一度モテる度チェッカーを体験しませんか。良くある出合いサイトにリンクされるのでは無く、親身なアドバイス結果が出ます。これで人生が変わった人がいますよ

8:17 PM

 
Anonymous 皐月賞 said...

皐月賞・競馬予想!各厩舎・調教師から届けられる最強の馬券情報を限定公開!本物のオッズ表はコレだ

8:12 PM

 
Anonymous モバげー said...

モバげーとスタビ、異性とのであいを探すならやはりこの2つのサイトは外せない。Mixiよりも遊べるサイトで楽しもう

8:23 PM

 
Anonymous セフレ said...

セフレ掲示板で大人の恋愛をしてみませんか?割り切ったセフレと快楽のみを求めた恋愛をしてくださいませ

8:04 PM

 
Anonymous 出会い said...

数多くある出会い系の中でも簡単に出会えるのはココ!女の子の登録人数が多いのであなたの地域のカワイイ娘もゲット出来ちゃうんです

8:35 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

新しくリニューアルオープンしたスタービーチでは、新しいであいのカタチを提案します☆日本で一番有名なであい系、スタビならあなたに出逢いたい人が必ず見つかります

9:16 PM

 
Anonymous エッチ度チェッカー said...

合コンの必須うアイテムと言えば、エッチ度チェッカーと言うぐらいの知名度です。エッチ度をチェックして、気になる娘と親しくなるチャンスをつかもう。奥手の方でもその日の内にお持ち帰り出来るように、診断結果にはアドバイスも

9:14 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

似非スタービーチサイトが増えて来たので、愛好家で作ったサイトで口コミだけのヒッソリ運営では、出合いを求めてる方が辿り付かない現状を見かねて少し宣伝します。間違っても似非サイトには登録しないで、コチラのサイトで素敵な出合いを求めて下さい

8:45 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

スタービーチで友達探し!出逢い広場は簡単な無料登録するだけで使い放題でメンバー同士、気軽にメッセージのやり取りが出来るよ!女の子と出逢いのチャンスがあるかも!?詳しくはTOPページにアクセスしてみよう

10:04 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

釦覀꟣莑볣莈諣莼鋦躢鷣膆臨ꪰ苣膌藣膡飣膳鿣芹뿣莼鏣莼臣膮ꧦ뒻臯벁诣莥볣芹뿣莼鏣莼臣膧ꫤ붓鏣膮꟣膂蓣芒鿦蒟韣膦诣膕

9:13 PM

 
Anonymous さいきん、お仕事が said...

お友達な状態です!!楽しいメールしたいので、はるによっかたらメールしてください♪ lovuv-555@docomo.ne.jp

8:54 PM

 
Anonymous スタビ said...

いつでもであい放題&即逢いOK!スタビで暇な時間にであいを探そう!!であいが今までなかった人も当サイト、スタービーチなら簡単検索機能であなたの理想の方と出会えちゃう!?簡単登録で今すぐご利用いただけます

8:27 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

スタービーチが完全リニューアルして復活しました!!あの伝説級の出会い系サイトが満を持して再降臨。煌めくような今この瞬間にあなたの胸にもときめきをお届けします

9:41 PM

 
Anonymous 天皇賞 said...

天皇賞 春 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?この時期のメインイベントの一つのレースがやってきた!!今年の狙うべきポイントは

8:28 PM

 
Anonymous モバゲー said...

誰でも知ってるモバゲーは人気SNS!当然出合いを求めてる人も多い!そこで男女が出合えるコミュニティーが誕生!ここで友達、恋人が簡単にできちゃいますよ

8:11 PM

 
Anonymous 天皇賞 春 said...

天皇賞 春 2010 最強 予想 で確勝買い目公開中!衝撃の情報を手に入れろ

7:49 PM

 
Anonymous 友達 said...

OLしてます☆気軽にメールくれたらほんと嬉しいです♪仲良くなったら遊びにいきたいなぁ☆ hello-kxt@docomo.ne.jp

8:31 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲーで探せるご近所掲示板で簡単であい!ゲーム攻略やおススメ小説情報もここでGET!ここでしか見れない裏技も公開中

8:16 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

スタービーチは誰にもでも幸福をもたらしてくれる。ここでだからこそ見つかるであいはきっと一生の思い出に変わります…そんな体験をあなたに。思う存分スタビをご堪能してください

9:32 PM

 
Anonymous 玉の輿度チェッカー said...

不景気な時代、男も女も玉の輿度チェッカーで自分の玉の輿度を知って、楽して金持ちになろう。もし診断結果が悪い人も一安心、結果にアドバイスが有り、実際に玉の輿に乗った方が多数!!時代に乗り遅れるな

9:04 PM

 
Anonymous NHKマイルカップ said...

2010年NHKマイルカップの鍵を握る馬の、厳選裏情報を特別公開!!情報を元に当たり馬券の量産をしよう

8:52 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

一時代を築いたスタービーチは閉鎖になってしまいましたが、もう一度楽しい思いをしたい、もう一度遊びたいと思う有志により再度復活しました。本家以上に簡単に会えて楽しい思いを約束します

9:27 PM

 
Anonymous NHKマイルC said...

NHKマイルC 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?今年の狙うべきポイントを限定公開!

8:33 PM

 
Anonymous 友達 said...

彼女募集中の人やフリーの人は絶対絡んでください☆ゆきとメールしよ♪ chu-chu-chulip@docomo.ne.jp

8:38 PM

 
Anonymous モバゲー said...

日本最大、モバゲーより面白いであい系スタービーチがついに復活、進化を遂げた新生スタビをやってみませんか?趣味の合う理想のパートナー探しの手助け、合コンパーティー等も随時開催しています。楽しかった頃のスタビで遊んでみよう

8:05 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

ついに帰ってきたドキドキスタービーチで素敵な恋をGETしよう♪会員数も50万人突破で以前よりも直ぐに理想の相手にであえちゃう!!恋人募集中!!友達仲間を増やしたい方必見!!素敵なであいをお楽しみ下さい☆

8:22 PM

 
Anonymous Hチェッカー said...

簡単な設問に答えるだけであなたの隠されたH度数がわかっちゃうHチェッカー!あの人のムッツリ度もバレちゃう診断を今すぐ試してみよう

9:38 PM

 
Anonymous ツイッター said...

今話題のツイッター、mixiやモバゲーなんか目じゃない。規制が無いに等しいから、今がチャンスなんです!!ホンマ体力が持たない位の入れ喰い状態が続いて、ツイッターを放置してた事を後悔してます

9:03 PM

 
Anonymous ヴィクトリアマイル 2010 said...

ヴィクトリアマイル 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?人気が平然と馬券に絡む理由とは

8:53 PM

 
Anonymous 恋人 said...

ちょっとこんなところに書き込むのはちょっとおかしいんですけど…GWは色々楽しめました??私は結婚しているんですけどどこにも連れて行ってもらえませんでした…旦那は友達(?)とマカオに遊びに行ってます…怪しいですよね…私もスカッとパーっとしたいです♪良かったらメールしてくれる人居ませんか? sara-sarar@docomo.ne.jp

8:21 PM

 
Anonymous ヴィクトリアマイル said...

ヴィクトリアマイル 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?今年の波乱をズバリ!確勝買い目公開中!大穴狙いのギャンブラー必見激アツ情報

8:31 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲータウンでであいを求めているなら当サイトへ!当コミュニティサイトは本家のモバゲータウンよりはるかにであいやすい、まさにユーザー様の為のサイトとなっております。であいをお楽しみください

9:34 PM

 
Anonymous SM度チェッカー said...

飲み会やコンパで必須のSM度チェッカー、お手軽SM度診断!実は真面目な娘程、間逆なドS女王様、遊んでそうな娘はドMな奴隷願望が有るとか。診断結果を元に隠れた性癖を暴いて盛り上がろう

9:52 PM

 
Anonymous オークス said...

オークス 2010 予想 オッズ 出走馬 枠順で厳選買い目は?今年の波乱をズバリ!確勝買い目公開中!優駿牝馬はこれでもらったも同然

8:05 PM

 
Anonymous フェイスブック said...

海外で話題になっているフェイスブックが日本に上陸!?あのツイッターをも超える驚異のであい率!?ココでできないであいは一切ない!ツイッターやモバゲーをも超えるフェイスブックでしかできない素敵なであいをお届けします♪

8:33 PM

 
Anonymous オークス 2010 said...

オークス 2010 予想 オッズ 出走馬 枠順で万馬券も夢じゃない?人気が平然と馬券に絡む理由とは!?今年の優駿牝馬は荒れるのか

8:32 PM

 
Anonymous 友達 said...

もぅすぐ夏ですね☆一緒に海に行ったりしたいなヾ(>▽<)o himawari-yumeland@docomo.ne.jp

8:57 PM

 
Anonymous トゥイッター said...

最近、話題のトゥイッターから始まる理想の関係…理想の恋をこの場で見つけていきませんか

8:24 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

スタービーチは誰にでも出逢いという奇跡をもたらしてくれる。スタビで理想の関係作りしてみませんか

9:52 PM

 
Anonymous 名言チェッカー said...

自分の名言を一つは残しませんか、しかし考えると意外と難しい。そんな時に名言チェッカーならあなたの本当の性格を見抜けちゃいます。世界の偉人達が残した名言にはどことなく重みがあるものです

9:18 PM

 
Anonymous 日本ダービー said...

第77回 日本ダービー 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?今年の波乱をズバリ!確勝買い目公開中!結果を出す前に結果がまるわかり

8:26 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

スタービーチから始まる新たな恋をしませんか?スタビ掲示板を利用して新たな恋をしていきましょう

8:51 PM

 
Anonymous 日本ダービー said...

第77回 日本ダービー 2010 予想、オッズ、厳選買い目は?人気が平然と馬券に絡む理由とは!?見事に展開を読んで結果を的中させる

8:17 PM

 
Anonymous 出会い said...

エロセレブとの出会いを完全無料でご提供します。逆援助で高額報酬をゲットしよう

8:44 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲータウンでいろんな異性と交流を深めあいませんか。異性に対して経験がない方でも簡単にお楽しみいただける、シンプルかつ効率的に優れているサイトとなっています

8:51 PM

 
Anonymous ツイッター said...

全世界で大ブームを巻き起こしているツイッター!!それを利用して今まで経験したことがないような恋を経験してみませんか

9:44 PM

 
Anonymous モテる度チェッカー said...

モテる度チェッカーが今回リニューアルしました!!今迄と違い診断内容にモテない人と診断された方を救済する、速攻効果が出るモテる為のアドバイスが付きます、またモテる診断された人には、より一層のモテ・テクニックを手に入れませんか

9:30 PM

 
Anonymous 安田記念 said...

第60回 安田記念 2010 予想 オッズ 出走馬 枠順で万馬券をズバリ的中!絶対なるデータが確実に当てるための秘訣

8:07 PM

 
Anonymous ツイッター said...

今話題のツイッターで理想の関係を築きませんか。ツイッターで自分の出来事をリアルタイムで表現して相手にその想いを伝えましょう

8:57 PM

 
Anonymous 安田記念 said...

第60回 安田記念 2010 予想 オッズから展開と結果をズバリ当てる!出走馬、枠順など全てを考慮にいれた緻密なデータをもとに検証

8:34 PM

 
Anonymous 友達 said...

気楽に遊べる人募集です♪まずはお友達からヨロシクね!! freedum@docomo.ne.jp

8:55 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

スタービーチで素敵な愛を掴みませんか?愛に対する理想や想いを現実にしていきましょう

8:45 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲータウンでは今までとは一味違う出逢いを体験する事ができるのです。これまで良い出逢いがなかった人にはもってこいの無料登録型の掲示板です

9:32 PM

 
Anonymous ゲーマーチェッカー said...

ゲーマー達のステイタス、ゲーマーチェッカーであなたのゲーマー度数を測定!!測定結果を元に自分と同レベルのオンライン対戦も出来ます。ゲームが得意な人もそうでない人もどちらも楽しめますよ

9:28 PM

 
Anonymous セフレ said...

セフレ掲示板で大人の恋愛をしてみませんか?割り切ったセフレと快楽のみを求めた恋愛をしてくださいませ

9:15 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

日本最大級のであいコミュニティ「スタービーチ」で恋人を探しませんか。素敵なであいを経験して理想の人と楽しい思い出を作りましょう

8:58 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

スタービーチが完全リニューアルして復活しました!!あの伝説級のであい系サイトが満を持して再降臨。煌めくような今この瞬間にあなたの胸にもときめきをお届けします

10:51 PM

 
Anonymous スタービーチ said...

であい系の元祖はやっぱりスタービーチ!初めてであい系にチャレンジする娘も多いここならゲット率は最強

10:01 PM

 
Anonymous モバゲー said...

モバゲータウンでであいを楽しみませんか。気軽に誰でも楽しめるであいサイトとなっています。こんな事をしてみたいなど希望の事が実現できる、そんなであいコミュニティサイトです

9:33 PM

 
Anonymous gree said...

greeで楽しめちゃうであい掲示板実現!ここで楽しみませんか?いろんなであいをここで見ていきましょう

9:22 PM

 
Anonymous Hチェッカー said...

簡単な設問に答えるだけで、自分の隠されたH度数がわかっちゃうHチェッカー!まさかの結果が待ってるかも。気になる人に上手く使えば、即美味しい展開に持ち込めるかも

8:45 PM

 
Anonymous 出会い said...

エロセレブとの出会いを完全無料でご提供します。逆援助で高額報酬をゲットしよう

9:51 PM

 
Anonymous ツイッター said...

誰もが知ってるツイッターがあなたにであいを!?ツイッター利用者増加=であえる確立急増中!!相性ぴったりの方とお付き合いしてみてはいかがでしょうか

9:17 PM

 

Post a Comment

<< Home